İYİ Parti'nin Kamuda Yolsuzluğun Araştırılması Önergesi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

İYİ Partili Dursun Ataş'ın kamudaki yolsuzluklarla ilgili halkta oluşan merakın giderilmesi ve yolsuzluk yapanların cezalandırılması için TBMM'ye sunduğu önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yolsuzluklarla ilgili kamuoyunda oluşan merakın giderilmesi ve yolsuzluk yapanların cezalandırılması" amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na araştırma önergesi sundu.

Erdoğan'ın "Yolsuzluk" İtirafı

Önergede AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında yer alan "Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun, Allah'ın izniyle olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz. Bunu biz yaparız. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz" itirafı hatırlatıldı. 

Dursun Ataş - İYİ Parti Kayseri Milletvekili

Türkiye'nin Yolsuzluk Karnesi

İYİ Partili Ataş önergesinde "Uluslararası Şeffaflık Örgütü, 2021 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi'ni yayımladı. Türkiye son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeeler arasında yer alarak 38 puanla 180 ülke arasında 96. sıraya düştü. Endekse göre 131 ülke yolsuzluğa karşı 2021 yılında neredeyse hiçbir ilerleme kaybetmedi. 27 ülke ise son 10 yılda tarihi bir puan kaybı yaşadı. Bunlardan biri de Türkiye oldu" bilgilerini vererek şu ifadeleri kullandı:

Önerge Reddedildi

"Ülkemizde hemen hemen her gün bir yolsuzluk haberi kamuoyuna yansımaktadır. Bu kamuoyuna yansıyan, Sayıştay raporlarında belgelenen bu yolsuzluklar hep cezasız kalmaktadır. Hatta soruşturma bile açılmadan yapanın yanına kâr kaldığı görülmektedir. Bu cezasızlık uygulamaları yolsuzluğun yaygınlaşmasına ve sıradanlaşmasına yol açmaktadır. 

Bu doğrultuda yolsuzlukların, kamu kaynaklarının kimlerin nasıl rantına dönüştürüldüğünün araştırılması, konuyla ilgii çözüm önerilerinin sunulması, yolsuzluk yapanların cezalandırılmasının önünün açılması amacıyla Anayasa'nın 98., İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim."

İYİ Partili Dursun Ataş'ın araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

iyi parti kamuda yolsuzluk araştırılması önergesi akp mhp oylarıyla reddedildi dursun ataş kayseri