İYİ Parti'nin 'Öğrencilere Beslenme Desteği Sağlansın' Önerisi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

İYİ Parti'nin öğrencilere beslenme desteği sağlanması amacıyla verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda öne alınması önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, İyi Parti’nin öğrencilere beslenme desteği sağlanması amacıyla verdiği araştırma önergesinin öne alınması önerisi görüşüldü. 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, “Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İyi Parti, CHP ve HDP’nin okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ödenek konması için ayrı ayrı verdikleri ek bütçe teklifi de yine iktidar tarafından reddedilmişti. İktidar milletvekillerine sormak istiyorum; siz yoksulluğun, açlığın farkında değil misiniz? Kendinizi kandırıyor ve her şey yolunda, aç açık yok diye mi düşünüyorsunuz? Yokluk ve yoksulluğa aileler ne kadar dayanabilir bilinmez ama gelişmekte olan öğrencilerimizin gördükleri zararı ileride telafi etmek mümkün olmayabilir” dedi.

İYİ Parti’nin grup önerisi üzerine söz alan CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da "Dört kişilik bir ailenin yeterli ve dengeli beslenmesi için ihtiyaç duyduğu gelir, yani yoksulluk sınırı 25 bin liraya ulaşmıştır. Tüm bu verilere göre vatandaş yeterli temel gıdaya ulaşamıyor, çocuklar yeterli kahvaltı yapmadan boş beslenme çantalarıyla okula gidiyor. Yetersiz beslenme nedeniyle derslere adapte olamayan, açlıktan baygınlık geçiren öğrenci haberlerini ne yazık ki hemen hemen her gün okuyoruz. Bunlar sizin vicdanınızı hiç sızlatmıyor mu?” dedi.

Öneri, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

iyi parti öğrencilere beslenme desteği akp ve mhp oylarıyla reddedildi