İYİ Parti'nin Önergesi AKP, MHP ve HDP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun TBMM'ye sunduğu, polis intiharlarının araştırılmasına yönelik önerge AKP, MHP ve HDP oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, "Polisleri intihara sürükleyen sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu.

Emniyet-Sen'in son 12 yılda 299 Türk polisinin intihar ettiğine yönelik raporuna atıf yapan İYİ Partili Arslan Kabukçuoğlu önergesinde "Bazı ülkelerde polis intiharları şöyledir; İngiltere'de poliste yüz binde 9,5, Fransa'da yüz binde 14, Türkiye'de ise, bu oran yüz binde 17,5'dir" ifadelerini kullandı.

(İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu)

Kabukçuoğlu, "Polisleri intihara sürükleyen mevcut sorunların tespit edilerek bütün şeffaflığıyla ortaya çıkarılması, polis intiharlarını önlenmesine yönelik çözüm yöntemlerinin ortak akıl çerçevesinde geliştirilerek, insani çalışma standardı çerçevesinde polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik politikaların belirlenmesi amacıyla, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz" dedi.

Arslan Kabukçuoğlu'nun önergesi AKP, MHP ve HDP'nin oylarıyla reddedildi.

iyi parti önergesi akp mhp hdp oylarıyla reddedildi