İYİ Parti'nin, Pazartesi Günkü Programı Belli Oldu: CHP'nin Teklifi Görüşülecek

TAKİP ET

CHP, İYİ Parti'ye iş birliği teklif etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Ziyarette iki parti arasındaki iş birliği görüşüldü. 

Görüşme sonrası açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İYİ Parti'ye Yerel Seçimlerde iş birliği içinde olup olamayacağımızı sorduk." derken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yanıtı "'İki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' talebiydi. Pazartesi günü Genel İdare Kurulumuzu zaten toplayacaktık. Orada bu soruyu kurulumuza soracağız, onlar nasıl bir cevap verecek o zaman göreceğiz" oldu.

Özgür Özel ve Meral Akşener Açıklama Yapıyor

Öte yandan İYİ Parti'nin Pazartesi günkü programı belli oldu. Saat 10.30'da divan üyeleri ve milletvekilleri, 15.00'te de GİK üyeleri toplanacak.

GİK'te hür ve müstakil çizginin korunması tutumunun ağır bastığı ifade ediliyor. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın dün Halk TV'de katıldığı programda hür ve müstakil çizginin korunması gerektiğini belirtmişti. Akalın bugünkü paylaşımında da "Bu mahalli seçimler İYİ Parti için bir varoluş mücadelesidir. Bu seçimlerde ortaya koyacağımız irade, bizim iktidar yürüyüşümüzü başlatacak. 3-6 Mart tekrar ederse yok oluruz. Onun dışında İYİ Parti'yi, bu 3. yol hareketini yok edecek bir kuvvet yok." ifadelerini kullandı.

iyi parti chpli iş birliği ittifak iyi parti gik