İYİ Parti'nin Rusçu Tele1'e, Xâlk TV'ye ve Müfteri KRT'ye Reklam Vermeyeceği İddia Edildi

TAKİP ET

CHP yandaşlığıyla ayakta kalabilen Rusçu Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayında İYİ Parti'ye sert sözlerle yüklendi.

CHP yandaşlığıyla ayakta kalabilen Rusçu Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayında İYİ Parti'ye sert sözlerle yüklendi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin 'Mangır' lakabını taktığı Merdan Yanardağ, İYİ Parti'nin masadan ayrılmasının ardından yaptıkları eleştirileri gerekçe gösterip, partinin kendilerine ek olarak Xâlk TV ve Müfteri KRT'ye de reklam vermediğini söyledi.

Yanardağ, "Eleştirilerimizi geri çekmedik, askıya aldık derken demek ki bir bildiğimiz varmış." ifadeleriyle Akşener'in tutumuna tepki gösterdi.

İYİ Parti'nin savrulmaya ve zikzaklar çizmeye son derece açık bir siyasi tutum içinde olduğunu savunan Yanardağ, partinin bu tavrının TELE 1'nin reklam almasını da olumsuz etkilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti'nin muhalif televizyon kanallarına bir reklam ambargosu var. Kendilerini ittifaktan ayrıldılar diye eleştirdiğimiz için İYİ Parti Tele 1, Halk TV ve KRT'ye reklam ambargosu uyguluyor.

5 yıldır hiçbir karşılık beklemeden ekranlarımızı açmıştık. Kendilerini anlatma imkanı vermiştik ve hiçbir beklentimiz yoktu. Millet İttifakı masasından ayrıldıkları için eleştirdik diye bize reklam vermemiş. Çok da önemsemiyoruz. Eleştirilerimizi geri çekmedik askıya aldık derken demek ki bir bildiğimiz varmış.

İYİ Parti bu tip zikzaklara ve savrulmalara son derece açık bir siyasi tutum içinde. Grup toplantıları yayınladık, toplantılarını verdik ama ilk kampanyada ambargo uyguladılar. Yolları açık olsun.

 

merdan yanardağ tele1 halk tv krt iyi parti reklam