İYİ Parti Ordu'dan Vazgeçmedi, 93 Bin Geçersiz Oy için Yeniden Sayım İstiyor

TAKİP ET

İYİ Parti’nin Ordu Adayı Enver Yılmaz, yaptığı basın toplantısında oyların çalındığını iddia etti. 2 bin 240 sandıktan 455’indeki sonuca itiraz ettiklerini açıklayan Yılmaz, “Süreç bitmemiştir, mahkemeleri, seçim kurullarını göreve davet ediyorum. Yeniden sayımla birlikte neticenin değişeceğine adımız gibi eminiz” dedi. AKP’li Hilmi Güler’den yaklaşık 16 bin oy daha az aldıkları görünen sonuçlarda bazı usulsüzlükler yapıldığını söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bazı yerlerde mühürleri kırdılar. İYİ Parti ve Enver Yılmaz yazan bütün oy pusulalarına çift mühür vurarak oyları iptal ettiler. Bu gerekçe ile iptal edildiğini tahmin ettiğimiz 25 bine yakın oy var. Bu sandıklar tekrar sayılmazsa mevcut belediye başkanını, Ordu’nun meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. ‘Hırsız var’ diyorum, ‘Oylarımızı çaldılar’ diyorum. Bu hırsızlar toplum vicdanında kendilerini aklamadıkça o belediye binasında oturamazlar.”

Meral Akşener'den Açıklama

Meral Akşener, Ordu'daki çift mühürlü oylar hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Akşener, şunları söyledi:

 

"Milletin iradesine duyulan hazımsızlığın, milletin kararına gösterilen saygısızlığın yeni adresi ne yazık ki Ordu... Başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Enver Yılmaz olmak üzere tüm teşkilatlarımız 2 gündür Ordu'da demokrasiye vurulmak istenen darbeyle mücadele ediyor. Şimdiye kadar kesinleşen sonuçlara göre Ordu'da 93 bin 992 geçersiz oy olduğu iddia ediliyor. Yaklaşık 25 bine yakın oyun, geçersizlik sebebi ise pusulalarda çift mühür olması... Ancak ne hikmetse; Bu çift mühürlü oyların, tek ortak özelliği de bir mührün mutlaka İYİ Parti'ye ve Enver Yılmaz'a ait olması... Yeniden sayım yapılması için gereken tüm itirazlarımızı yaptık. Süreci yakından takip etmek üzere görevlendirdiğim arkadaşlarım da bu geceden itibaren Ordu’da olacaklar. Herkes şunu çok iyi bilsin ki İYİ Parti olarak biz; Milletin iradesine gölge düşürmeye heveslenenlere asla geçit vermeyeceğiz. Ordulu vatandaşlarımızın iradesine vurulan bu darbeye asla izin vermeyeceğiz. Ordulu’nun hakkını, Enver Başkan'ın hakkını, İYİ Parti'nin hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz."

 

 

 

iyi parti Ordu büyükşehir belediyesi meral akşener enver yılmaz itiraz seçim sonuçları