İYİ Parti, Ordu Seçimlerinin Yenilenmesi İçin YSK'ya Başvurdu

TAKİP ET

İYİ Parti Ordu seçimlerinin yenilenmesi için YSK'ya başvuru yaptı. İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ve Hakan Şeref Olgun YSK önünde açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti, Ordu'da yaşanan usülsüzlükleri gerekçe göstererek Ordu'da seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'na başvurdu. 

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ve Hakan Şeref Olgun YSK önünde açıklamalarda bulundu.

'Çok Sayıda Sandıkta Kayıp Zarf ve Oy Pusulası Olduğu Tespit Edildi'

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

''Tekrar açılan sandıklarda geçersiz sayılan oy pusulalarından geçersizlik nedeni çift mühür olan oy pusulalarının neredeyse tamamının İyi Parti ve başka bir  partiye basılı olduğunu, boş oy pusulalarında ise katlama çizgisinin olmadığını tespit edilmiştir.

Çok sayıda sandıkta kayıp zarf ve oy pusulası olduğu tespit edildi.

Toplam sandık sayısının 1200 içerisinde sadece 95 sandık kolu başkanının veya memur üyesinin siyasi parti üyesi olduğu tespit edilmiştir.''

'Belgeleriyle YSK’ya Teslim Ettik'

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın açıklaması ise şu şekilde:

''Devlet memuru olup da parti üyesi olan kişinin sandık başkanlığı hukuken geçersiz, o mantıkla bakıldığında o oy toplamlarının tamamı iptal, dolayısıyla seçimin tam kanunsuzluk haliyle yenilenmesi talebi doğmuş oldu. Belgeleriyle YSK’ya teslim ettik.''

İYİ Parti YSK Enver Yılmaz Ordu İtiraz Hakan Şeref Olgun 31 mart yerel seçimleri