İYİ Parti, Seçim Kampanyasının İkinci Bölümüne Başladı: İhanetin Bedeli

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik seçim kampanyasının altıncı videosunu paylaştı. Video, Akşener'in Toplumsal Sözleşme vizyonunun temalarından biri olan terör sorununu ele aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik seçim kampanyasının altıncı videosunu paylaştı. Video, Akşener’in Toplumsal Sözleşme vizyonunun temalarından biri olan terör sorununu ele aldı.

Şehit Yakınları ve Habur Rezaleti

“Ak Yapım Sunar” yazısıyla başlayan video, şehit yakınlarının acılı görüntüleriyle devam etti. Video, 2009 yılında Habur Sınır Kapısı’nda karşılanan ve daha sonra serbest bırakılan 34 PKK’lı teröristi “Hafızalardan silinmeyen alçak bir karşılama” diye anlattı.

Oslo Görüşmeleri ve İmralı Ziyaretleri

Video, Erdoğan’ın 2010 yılında “Benim veya arkadaşlarımın bir terörist başıyla masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz.” dedikten sonra 2012 yılında “Bir başbakan olarak ben arkadaşlarımı İmralı’ya gönderdim. Bu adımları İmralı’da da Oslo’da da attık.” ifadelerini kullandığı görüntülere yer verdi. Video, bu görüntüleri “Habur’dan Oslo’ya uzanan bir rezalet” diye yorumladı.

Video, ayrıca Kürtçü Mehmet Öcalan’ın kardeşi terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı’ya gidişini ve Erdoğan’ın “Aileyi gönderdik. Mehmet gitti.” sözlerini de “Çözüm diye pazarlanan bir ihanet” diye eleştirdi.

TRT Skandalı ve Taksim Saldırısı

Video, son bölümde şehit yakınlarının feryatlarını gösterirken Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın emniyet tarafından aranan kardeşi Osman Öcalan’ın 2019 yılında TRT’de konuşmasına ve Erdoğan’ın “Arandığını bilmiyorum.” dediği görüntülere dikkat çekti.

Video, ayrıca AKP'li İçişleri Bakanı Soylu’nun teröristlere yönelik “Ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz. Adım atamıyorlar, kıpırdayamıyorlar da kıpırdayamayacaklar da.” sözlerinin ardından 13 Kasım 2022’de Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını da hatırlattı. Video, bu saldırının ardından yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların görüntülerini “7’den 77’ye yaralı, kardeşliğine kastedilen bir millet” diye tanımladı.

Ergenekon Kumpası ve Kozmik Oda Baskını

Video, FETÖ’nün Ergenekon kumpasıyla tutukladığı ve 5 yıl hapis yatan Emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur’un “Ergenekon denilen dava Türkiye Cumhuriyeti’ni çökertmek amacıyla fetullahçılar tarafından ki biliyoruz kimlerin ne olduğunu… Hiç unutmayacağız!” sözleriyle başladı.

Video, ayrıca 2009 yılında Kozmik Oda’nın FETÖ’cü savcılar tarafından aranmasını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devlet sırrı niteliğindeki belgelerinin ele geçirilmesini “Hainin önünü açan büyük bir kumpas” diye anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ ile İlişkileri

Video, Erdoğan’ın FETÖ lideri Fethullah Gülen için sarf ettiği “Gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz.” ve “Ne istediniz de alamadınız?” sözlerine yer verdi.

Video, ayrıca Erdoğan’ın 2010 yılında “Benim veya arkadaşlarımın bir terörist başıyla masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz.” dedikten sonra 2012 yılında “Bir başbakan olarak ben arkadaşlarımı İmralı’ya gönderdim. Bu adımları İmralı’da da Oslo’da da attık.” ifadelerini kullandığı görüntülere de dikket çekti.

Hizbullah ve AKP

Videonun bitişinde; “Hükümetin terörle mücadeledeki başarısızlığı” seslendirmesiyle Cumhur İttifakı’nın Kürtçü-ŞeriatçıHÜDA-PAR ile ittifakı vurgulandı.

Videoda, HÜDA-PAR’ın Hizbullah terör örgütüne yakın duruşu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumu görmezden gelişi eleştirildi.

Videoda, Hizbullah’ın katlettiği Gaffar Okan’ın fotoğrafı ve HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin fotoğrafı yan yana gösterildi.

iyi parti seçim kampanyası ihanetin bedeli akp fetö Hizbullah pkk mehmet öcalan öcalan