İYİ Parti: Seçim Kazanmak İçin Her Şey Meşru Olamaz

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP'nin HDP'yi ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP'nin HDP'yi ziyaretine ilişkin şunları söyledi:

"Zannediyorum Bülent Turan Bey'in bir açıklaması oldu, 'samimiyet' ile ilgili. Böyle bir şey okudum. Biz tabi bu samimiyeti iyi biliyoruz, Habur'da, Oslo'da nasıl bir samimiyet kurulduğunu iyi biliyoruz.

Şuna inanıyoruz: Partiler değer yargılarını seçim kazanmak için kullanmamalı. Seçim kazanmak için her şeyin meşru olduğu anlayışı, aslında bizi toplumsal ve siyasetin de tam odağında olduğu bir meşruiyet sorununa taşıyacaktır.

İYİ Parti olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili görüşümüz baştan bu yana bellidir. Sayın Genel Başkanımızın bu konuda geçmişten bugüne verdiği mücadele ortadadır. Önümüzdeki günlerde yetkili kurullarımızın değerlendirmesinin ardından daha net bir tablo ortaya çıkacak ve o konudaki kararımızı sizlerle paylaşacağız.

Bir detayı sizinle paylaşmak istiyorum. AKP heyetinin bize yaptığı ziyarette bir madde yok arkadaşlar. Orada bize sunulan bir madde, tartışacağımız, müzakere edeceğimiz bir metin yok."

iyi parti seçim kazanmak için her şey meşru olamaz akp kürşad zorlu