İYİ Parti Şeriatçı Militan ile Şehit Fırat'ı Beraber Anmak İstedi! Gelen Tepki Üzerine Geri Adım Attı

TAKİP ET

'Merkeze konumlanma' iddiasını yanlış anlayan İYİ Parti, Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu ile şeriatçı militan Metin Yüksel'i aynı programda anmaya teşebbüs edince vatandaşın büyük tepkisiyle karşılaştı. Bunun üzerine geri adım atarak programı iptal eden parti, yaşanan skandala ilişkin hala bir açıklamada bulunmadı.

2017 yılında MHP'den kopan Meral Akşener'in liderliğinde kurulan İYİ Parti, aradan geçen 3 yılda savunduğu 'merkez parti' iddiasını temellendirmek adına bambaşka bir noktaya savruldu. Parti, gelinen noktada 'herkesi kucaklamak' adına Türkiye Cumhuriyeti'ne adeta savaş açmış şeriatçı bir militanı dahi anmaya başladı.

Türkiye, AKP'nin Şeyh Sait ve İskilipli Atıf çıkışlarını tartışmaya devam ederken İYİ Parti'nin İzmir Gençlik Kolları tarafından atılan bu adım büyük şaşkınlık yarattı. 'İYİ Gençlik İzmir' adlı sosyal medya hesabı üzerinden faaliyetlerini duyuran gençlik yapılanması, bugün erken saatlerde "19 Şubat 2021 Cuma günü, saat 13.00'da Bergama İlçe Başkanlığımızın önünde yapılacak olan, Bergama İlçe Gençlik Kollarımızın düzenleyeceği 'Kayı Boyunun İYİ Çocuklarını Rahmetle Anıyoruz' anma etkinliği ve lokma dökümü gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyen herkesi bekleriz" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Parti tarafından 'Kayı Boyunun İYİ Çocukları' olarak nitelendirilen isimler ise metnin beraberinde yayımlanan görselle tanıtıldı. Görselde yer verilen isimlerden biri şeriatçı militan Metin Yüksel olurken diğeri de Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu oldu.

İlke ve çizgilerini terk edip Cumhuriyetin laik yapısına ve laik Cumhuriyeti savunan Türk milliyetçilerine savaş açan şeriatçı militan Yüksel, 1979 yılında Fatih Camii'nin avlusunda vurularak öldürülmüştü. Türk düşmanlığının kalesi haline getirilmiş Akıncılar Derneği çatısı altında faaliyet gösteren Yüksel'in İYİ Parti tarafından anılması şaşkınlık yaratmasa da Ege Üniversitesi'nde Kürtçü teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile beraber anılmaya çalışılması tepkinin dozunu artırdı.

Bunun üzerine geri adım atan parti, anma programını sessiz sedasız iptal etti. Herhangi bir özür metni yayımlamayan ve sorumluların akıbetine ilişkin de bir açıklama da bulunmayan parti, sadece anma etkinliği yapılacağı yönündeki paylaşımı sosyal medyadan kaldırmakla yetindi.

iyi parti şehit fırat çakıroğlu akıncılar derneği metin yüksel fatih camii fırat yılmaz çakıroğlu izmir gençlik kolları bergama gençlik kolları şeriatçı militan meral akşener