İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: 2026 Yılı Bitmeden Tüm Sığınmacıları Göndereceğiz

TAKİP ET

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 2023 yılında iktidara gelmeleri halinde 2026 yılı bitmeden tüm sığınmacıları ülkelerine geri göndereceklerini ifade etti.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programında konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstiklal Caddesi saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "Biz İYİ Parti olarak devletimizin terörle mücadelesinde, 'güvenlik' başlıklı her mücadelesinde devletimizin kurumlarının yanındayız. Siyaset başka bir şey. Siyaset kurumunun alması gerekirken alamadığı kararları tespit etmek ve bunu milletimizle paylaşmak bizim vazifemiz" dedi.

"Türkiye ciddi bir süredir çok yoğun bir sığınmacı akınına uğradı. Bunun içinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler var ve bir de kaçaklar sorunumuz var.

"Sınırda Durum Ortada, Duvar Yapmayla Bu İş Bitmiyor"

Sınır hattımızdaki malum durum ortada. Geçişler var. Kontrol edilemeyen geçişler var. Duvar yapmayla bu iş bitmiyor. Çünkü oradaki durumu düzeltmeniz gerekiyor. Genel Başkanımızın ortaya attığı bir öneri var. Siz yapmıyorsanız söyleyin biz gidelim gerekirse Esad'la görüşelim ve süreci yeniden inşa edelim ve buradaki insanları geri gönderelim oraya. 

"2026 Yılı Bitmeden Tüm Sığınmacı Göndereceğiz"

İktidara geldiğimizde 1 yıl içerisinde ülkemizdeki bütün kayıt dışı göçmenleri, kaçakları, tamamını göndereceğiz. Hiçbiri kalmayacak. Bununla bütünleşik olmak üzere de Suriyeliler de dahil olmak üzere bütün sığınmacıları göndereceğiz. 2026 yılı bitmeden tüm sığınmacıları geri göndermiş olacağız.

Erdoğan'ın Endonezya'ya gitmesi... Bu olacak iş değil. Hadi seyahate gidiyorsun, G20 önemli bir zirve ama bunu başka bir lider yapsa bu manşetleri nasıl görecektik? Milletimizi birleştiren konularda, birlik ve beraberliğimize yönelik konularda siyasi partileri yaftalamaya çalışmak, onları olmadıkları bir fotoğrafın içinde göstermeye çalışmak, bu olacak iş değil. Bir hafta kalkıyoruz bir parti terörist, bir hafta kalkıyoruz bir başka parti terörist."

iyi parti sözcüsü kürşad zorlu 2026 yılı bitmeden tüm sığınmacıları göndereceğiz ismail küçükkaya halk tv