İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Soru Önergesi: Ovaköy Sınır Kapısı Açılmalıdır

TAKİP ET

Zorlu, terör örgütlerinin oluşturmaya çalıştığı koridora izin verilmemesi açısından Şırnak Ovaköy bölgesine sınır kapısı yapılmasına ilişkin olarak soru önergesi verdi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Türkiye-Irak-Suriye sınırında koridor oluşturmak isteyen teröristlere izin verilmemesi açısından Şırnak'ın Ovaköy bölgesine sınır kapısı yapılması gerektiğine dikkat çekerek konuya ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 

'Türkmen Vatandaşların Yaşadığı Yerleşim Yerlerinin Karayolu ile Bağlanması, Türkiye ile İlişkilerin Artmasına Vesile Olacaktır'

Zorlu, sosyal medya hesabından paylaştığı soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

''OVAKÖY SINIR KAPISI AÇILMALIDIR

Türkiye-Irak-Suriye sınırı, ülkemizin terörle mücadelesinde en çok yoğunlaşılması gereken bölgelerdir.

Şırnak Ovaköy bölgesine bir sınır kapısı yapılması terör örgütlerinin oluşturmak istedikleri koridora izin verilmemesi adına önem taşımaktadır.

Bu sınır kapısı yapıldığı takdirde terör örgütlerine darbe vuracağı gibi Musul-Kerkük gibi Türkmen vatandaşların yoğun yaşadığı yerleşim yerlerinin ülkemize karayolu ile bağlanmasına, burada yaşayan vatandaşların Türkiye ile olan ilişkilerin artmasına vesile olacaktır.

Bu kapsamda sonuç alabilmek adına ilgili Bakanlıklara cevaplandırmaları için soru önergesi verdim.''

 

 

'Ovaköy Sınır Kapısı Açılırsa, Türkmeneli'nin Şah Damarı Olur' 

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, Şırnak'ın Ovaköy bölgesine sınır kapısı açılması durumunda bölgedeki Türkmenler açısından nasıl etkileri olacağını TamgaTürk'e anlattı.

''Ovaköy-Fişhabur Sınır Kapısı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşınması Irak Türkleri için çok önemli bir gelişme. Türk Medyasının çok fazla gündeminde olmayan bu konunun, vekillerce gündeme getirilmesi Irak Türkleri'nin de TBMM'de temsil edildiğini gösterir. 

Ovaköy Sınır Kapısı'nın açılması sadece Kerküklü Türklerin değil aynı zamanda bir İzmirli, bir Ankaralı, bir Şanlıurfalının da çıkarınadır. 

Çünkü bu sınır kapısı Barzanilerin Türk iş insanlarından hukuksuzca aldığı vergileri engelleyecektir. Bugünlerde Irak'a giren Türk TIRları, hem Erbil hem de Bağdat yönetimine ayrı vergiler ödemektedir. 

Ovaköy Sınır Kapısı ise Türk iş insanlarını bu vergi yükünden kurtaracaktır. 

Karayolu ile İran üzerinden gelen bir uyuşturucu rotasının Kuzey Irak'tan geçtiği herkesçe bilinmektedir. Bu kapı için alınacak güvenlik önlemleri bu rotayı da engelleyecektir. 

Aynı zamanda bu sınır kapısı bölgede kurulmak istenen terör devletini engelleyecek en önemli kilit noktadır. Terör koridorunu ortadan bölen bu sınır kapısı, Bölücü Terör Örgütü'nün de Irak-Suriye arası silah ve terörist taşımasını da engelleyecektir. 

Tüm bunların yanında Ovaköy Sınır Kapısı açılırsa, Türkmeneli'nin şah damarı olur. Türkmeneli Millî Mücadelesi on yıllarca ileriye taşır.

Kısacası bu kapının önemini anlatmak için saatlerce konuşmak gerek, bu minvalde bu kadar önemli bir konuyu meclise taşıyan, Irak Türkleri ile her zaman ilgilenen Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu'ya tekrardan teşekkür ederiz.''

'Türkmeneli'ni Anavatana Bağlayan En Önemli Kapıdır'

Ayrıca konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

''Ovaköy Sınır Kapısı, Türkmeneli'ni anavatana bağlayan en önemli kapıdır.

Bu kapının açılması, sadece bölgeyi kalkındırmakla kalmaz, Türkiye'nin terörle mücadelesine de büyük katkı sağlar.

Bu konuyu meclise taşıyan Prof. Dr. Kürşad Zorlu'ya Irak Türkleri olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Ovaköy Sınır Kapısı sacde terörü de bitirmekle kalmaz, Türkiye'de binlerce genci zehirleyen uyuşturucu rotasını da ortadan kaldırır.

Aynı zamanda Türkiye ve Irak arasında ticaretin de gelişmesini, IKBY'nin aldığı hukuksuz vergilerden Türk tüccarların kurtulmasını da sağlar.

Kısacası her anlamıyla Türkiye ve Irak'ın kârına olan bu sınır kapısı hemen açılmalıdır.''

 

Kürşad Zorlu Irak Sınır Kapısı Mustafa Kemal Yılmaz Şırnak Ovaköy Ovaköy Sınır Kapısı Soru önergesi