İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Deprem Bölgesinde Yapısı Bozulan Şehirlerimiz Türksüzleştirilmektedir

TAKİP ET

Deprem bölgesinin demografisine dikkat çeken Zorlu, ''Hâlihazırda kaçak göçmen ve sığınmacı tehdidiyle demografik yapısı bozulan şehirlerimiz Türksüzleştirilmektedir.' şeklinde konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla Hatay’ın Antakya ilçesini ziyaret etti.

Tarihi meclis binası karşısında konuşan Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener’in deprem bölgesine yönelik ziyaretinin ablasının vefatı nedeniyle iptal olduğunu söyledi.

“128 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan Vatin bebek gibi çok sayıda vatandaşımızın kurtarılabileceğini ama o gün orada hükûmetin olmadığını hatırlatmak için buradayız.” diyen Zorlu, “Elbette bu acı dinmeyecek, kayıplarımızın yeri dolmayacak. Ancak yaraları sarmak, şehri yeniden yaşayan bir şehir hâline getirmek görevini unutan siyasi iktidara vazifesini hatırlatmak için buradayız.” şeklinde konuştu.

'Erdoğan, Devletin Elini Niçin Hatay’a Uzatmadığını Yerel Seçimler İçin Gözdağı Vererek İtiraf Etmiştir'

Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hem merkezi hem de yerel yönetimlerin Hatay ve depremden etkilenen diğer şehirler için kalıcı bir çözüm üretmediğine işaret eden Zorlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla 'Merkezi ve yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez’ diyerek Hatay’a neden hizmet gelmediğini, yıkılan bu kadim şehrin neden ayağa kaldırılmadığını, devletin elini niçin Hatay’a uzatmadığını yerel seçimler için gözdağı vererek itiraf etmiştir.” dedi.

'Açıklanan Kayıp Sayısı Şüphe Barındırıyor' 

Resmi verilere göre 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Zorlu, “Fakat depremden sonra, 300 bin GSM abonesinin cep telefonlarının, 183 bin kredi kartının da, hiç kullanılmadığı görülmüştür. Yaklaşık 700 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini hesaba kattığımızda, açıklanan kayıp sayısının gerçekliği şüpheye açıktır.” dedi.

'Demografik Yapısı Bozulan Şehirlerimiz Türksüzleştirilmektedir'

Hatay’da özel sektördeki çalışan sayısının yüzde 35 azaldığına, şehirde yer alan üretici işletmelerin yüzde 58’inde ağır ve orta hasar meydana geldiğine dikkat çeken Zorlu, “Hatay’dan 700 bin ve 11 ilimizden ayrılmak zorunda kalan yaklaşık 3 milyon vatandaşımızın şehirlerine geri dönüşleri için hızlı ve sistemli bir çalışma yürütülmemekte. Hâlihazırda kaçak göçmen ve sığınmacı tehdidiyle demografik yapısı bozulan şehirlerimiz Türksüzleştirilmektedir.” şeklinde konuştu.

Zorlu, depremden sonraki ilk 72 saatte hükûmetin hiçbir kurumu ve kurtarma organizasyonunu devreye sokamadığını savundu.

Enkaz altında kalan yakınlarını kurtarmaya çalışan vatandaşların yalnız bırakıldığını, devletin tedbirsizliği sonucu da can kayıplarını arttığını vurgulayan Zorlu, “Sözde tatbikatlarla, göstermelik uygulamalarla oyalanmış ülkemiz; sorumsuz ve liyakatsiz kurum yöneticilerinin de etkisiyle deprem felaketini büyük bedeller ödeyerek yaşamıştır.” dedi.

Kürşad Zorlu İYİ Parti Deprem bölgesi demografik yapı hatay deprem deprem bölgesi