İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Sınavlar Ertelenmeli veya Online Yapılmalı

TAKİP ET

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelere çağrı yaparak, 28 Mayıs'ta olacak olan seçim için sınavların ertelenmesi veya online yapılması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti sözücüsü Kürşad Zorlu, 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelere sınavların ertelenmesi yada online yapılması gerektiği çağrısını sosyal medya hesabından yaptı.

Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, “Oy kullanma hakkı bulunan üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir. İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. Bu durumda olan üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz”  ifadelerini kullandı.

'YÖK ve Üniversitelere Partimizin Çağrısıdır'

Kürşad Zorlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı:

'' YÖK VE ÜNİVERSİTELERE PARTİMİZİN ÇAĞRISIDIR

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan Üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir.

Zira bir çok öğrencimiz ekonomik sıkıntılar ya da sınavların çakışması sebebiyle oy kullanmaları gereken şehirlere gitmekte zorlanacaktır. 

Zaten daha önce aldığınız plansız kararlarla gençlerimizin düzenini fazlasıyla bozdunuz.

Gençlerimizi zor durumda bırakmayın ve onlardan korkmayın! 

İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. 

Bu durumda olan Üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.''

 

iyi parti kürşad zorlu yök finaller ertelensin üniversiteler online eğitim online sınav 28 mayıs cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur