İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Elbette Her Birimiz En Az Kaybı Görmek İsteriz. Açıklanan Enkaz Sayısı Ortada

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu gündeme ilişikin basın toplantısı düzenledi. 

Seçim güvenliğiyle ilgili iddialar hakkında konuşan Zorlu, "Şu anda açıklanmadı ama 210 bin civarında sandık sayısının açıklanmasını bekliyoruz. Bütün sandıklarda Millet İttifakı'nın paydaşları olarak yer alacağız ve sizlerin iradesine sahip çıkacağız" dedi.

Zorlu'nun açıklamalarının başlıkları şu şekilde:

"Ancak şu oyuna da gelinmesini istemiyoruz, bazı propaganda çalışmalarında milletimizi çaresizlik algısına hapsetmeye çalışan bu tür iddiaları da dikkatle takip ediyoruz. Seçimlere katılımın artması büyük önem taşımaktadır. Çabalarımızdan birisi sizleri bu motivasyonla sandığa taşımak ve millet iradesini sandığa yansıtmaktır. Bu karanlık tabloyu söküp atacağız. Kimsenin şüphesi olmasın.

"Üç Önemli Soruyu Gündeme Getirmek İstiyorum"

Üç önemli soruyu gündeme getirmek istiyorum. Birincisi deprem nedeniyle vefat eden yurttaşlarımızın sayısı. Elbette her birimiz en az kaybı görmek isteriz. Açıklanan enkaz sayısı ortada. Şimdi soruyoruz, şüphesiz şu anda yıkılan binaların kaçında enkaz çalışmaları tamamlanmıştır, kaçı daha beklemektedir? Bu rakamı kamuoyuyla paylaşmanızı istiyoruz. İkincisi deprem sonrası farklı şehirlere göç eden yurttaşlarımızın durumu. Hangi şehre gitmiş olursa olsun, her bir yurttaşımızın bu 11 ile dönmelerini esas alıyor ve hedefliyoruz. Depremzedelerin göç ettikleri yerlerde geldikleri illeri işaret edecek şekilde oy kullanmalarını arzu etmiştik. Bu milli iradenin doğru yansıması açısından çok önemlidir.

Üçüncüsü, bizi izleyen eminim üniversite öğrencileri var. Üniversitelerde yüz yüze eğitim sonlandırıldı ve bildiğiniz gibi yurtlar boşaltıldı. Boşaltılan yurtların anca yüzde 20'si doldurulabilmiş depremzedelerle. Yani ne yurtları doldurabildiniz ne öğrencilerin yüz yüze eğitimini sağlayabildiniz. 2 Nisan'a kadar bu öğrencilerimiz oy kullanacakları yerlere ilişkin adres değişikliklerini yapmak mecburiyetindeyiz. YÖK Başkanı 'Nisanda gözden geçireceğiz' demişti. Bunu bugün açıklamak zorundasınız. Açıklamak zorundasınız ki öğrencilerimiz 14 Mayıs'ta nerede olacaklarını bilsinler. 3 Nisan'da açıklamanızın hiç bir önemi yok. Derhal hibrit eğitime ne zaman başlayacağınızı açıklamanızı bekliyoruz."

"İYİ Parti Olarak Nevruz Gününün Bir Resmî Tatil Günü Olmasını Sağlayacağız "

Bir kez daha 21 Mart Nevruz gününe ulaştık. Biz Nevruz’u ulusun ulu günü, yeni gün, baharın müjdesi olan bir gün olarak değerlendiriyoruz. Bugün hiçbir etnik, mezhepsel, kimliksel ayrım gözetmeksizin ülkemizde yaşayan 85 milyon insanımızın birlik, barış ve huzurunu temsil eden bir gün olarak kabul ediyoruz. Öyle ki bizim için bir başka kıymeti, Doğu Türkistan’dan Altaylara, Anadolu’dan Macaristan’a, Balkanlara kadar çok büyük bir nüfus kitlesini buluşturan bir ortaklaştırma unsuru… Hatırlayanlar olacaktır, Büyük Önder Atatürk de Cumhuriyet’le birlikte bu kutlamalara sahip çıkmıştır. Hatta bir örnek vermek istiyorum, Hakimiyet-i Milliye gazetesinde Besim Atalay’ın 23 Mart 1921 tarihli yazısında aynen şöyle diyor; ‘Bu Ergenekon hadisesinden çıkacak mühim netice, bizim bugünkü milli mücadelemizle benzeşmesidir.’ Yani milli mücadeleyle tarihsel köklerimize dayanan Nevruz aslında ortak bir karşı duruşun adıdır. Bizim için bu kadar değerlidir. Fakat üzülerek şunun da altını çizmek istiyorum, uzunca yıllardır ülkemizde ayrışmanın, bölücü birtakım adımların zemini olarak da kullanılan bugünün bir yansımasını da dünkü bazı gösterilerde gördük. Terör örgütüne mesaj göndermek, terörist başı güzellemeleri yapmak, biz İYİ Parti olarak sözde çözüm sürecinde de o günlerde de bu iradeyi ortaya koyan kadrolar o gün de buna karşıydı arkadaşlar. Bugün de asla kabul etmiyoruz bunu ve bu tabloyu kesinlikle milletimize saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Biz demokrasiyi eğer getireceksek, hayata geçirmek istiyorsak bu otokrasi sisteminden vazgeçmek istiyorsak, hepimizin kendi düşünceleri olabilir ama demokrasi gerçeklerde ortaklaşmak demektir. O gerçek milli birliğimizdir, bağımsızlığımızdır, bütünlüğümüzdür. Bu ülkenin kardeşliği ve birlikteliğidir. Bu duygulardan hareketle iktidarımızda İYİ Parti olarak Nevruz gününün bir resmî tatil günü olmasını sağlayacağız arkadaşlar."

Kürşad Zorlu İYİ Parti Seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimleri