İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Ukrayna Savaşını Başlatan Süreç Kırım'ın İşgali

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin birinci yıl dönümünde önemli paylaşımda bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin birinci yıl dönümünde önemli paylaşımda bulundu.

Zorlu, Twitter hesabımdan yaptığı paylaşımda, Ukrayna'daki sürecin Rusya'nın Kırım'ı işgaliyle başladığının altını çizdi.

Zorlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Ukrayna’daki savaşı bugüne taşıyan süreç, aslında Kırım’ın işgaliyle başlayan bir hukuksuzluğun neticesinde ilerlemiştir. Bu bakımdan sorunun çözümünde, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün sağlanması kadar, Kırım’daki soydaşlarımızın haklarının korunması da son derece önemlidir."

Tepki Çeken "İlhak" Kelimesi Düzeltildi

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanlığı tarafından, 1. yılını tamamlayan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yapılmıştı.

Açıklamada "Rusya'nın Kırım'ı ilhakı" ifadesi tepkisiyle karşılanmıştı. Bu açıklamadan birkaç saat sonra İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun "işgal" ifadesini kullanmasıyla tepki çeken ifade düzeltilmiş oldu. 

Açıklamanın tamamı şu şekildeydi: 

İYİ Parti Kürşad Zorlu