İYİ Parti Süratle Teşkilatlanıyor: İstanbul'da Eğitimli Sandık Görevlisi Sayısı 32 Bine Çıkarıldı

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul il teşkilatı, seçime yönelik örgütlenme çalışmalarına hız verdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, partinin İstanbul'da 100 bin üyeye ve 32 bin eğitimli sandık görevlisine ulaştığını duyurdu.

Yeni üyeler için bugün İstanbul'da düzenlenen katılım töreninde yaptığı konuşmada İYİ Parti teşkilatına hitap eden Genel Başkan Meral Akşener, "22 Ekim’in 2023 Haziran’ında ister daha önce olan bir seçimde bugünkü iktidarın gideceğine ve yanlarında bu ucube sistemi de alıp gideceğine de inanıyorsa bu milletimizin önünüze somut umut konulmuşsa; işte bu umudu sağlayan sizlersiniz. Allah her birinizden razı olsun" dedi.

"İstanbul'da Birinci Parti Olacağız"

İstanbul'da 100 bin üye hedefini 5 yıl önce, partiyi kurdukları sırada açıkladığında bazı rakiplerinin kendisine güldüğünü hatırlatan Akşener, artık bu sayının aşıldığını belirterek "İstanbul’da birinci parti olacağız biz" iddiasını ortaya koydu.

"Bu aziz milletin helal oylarıyla inşallah birinci parti çıkacağız ve ben de o iktidarın hak edilmiş, pazarlık puzarlık yok, hak edilmiş birinci partisinin elbette hak edilmiş başbakanı olacağım inşallah" diyen Akşener, yeni parti üyelerine rozet taktı.

İYİ Parti'nin Yeni Üyeleri

Ahmet Zeki Üçok:

1961 yılında, Bursa'da doğdu. Işıklar Askeri Lisesi’ni ve Hava Harp Okulu’nu bitirdi. 1981-1993 yılları arasında uçaksavar subayı olarak görev yaptı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi ve Askeri Hakim Sınıfı’na geçti.  Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Doktora eğitimini tamamladı. Birçok kumpas davasında, kumpasçılara karşı mücadele verdi ve bundan dolayı hakkında birçok soruşturma ve kovuşturma açıldı. Bu soruşturma ve davalar kapsamında dört kez tutuklandı. Hakkındaki kumpas davalarda haklı olduğu anlaşıldı ve beraat etti.

Ayşe Çebi

Trabzon'un Araklı ilçesinde doğdu. TÜMBİAD, TÜMBİFED, TÜMBİKON, TSTK gibi kurumlarda ve STK'larda görev aldı. Çebi Vakfı'nın genel sekreterliğini yürütüyor.

Gözde Sazak

Yüksek Mimarlık yapıyor. Türk siyasetinin önemli isimlerinden, kıymetli devlet adamı merhum Gün Sazak'ın yeğeni. İYİ Parti'nin Maltepe Belediyesi'ndeki kent konseyi temsilcisi.

Kağan Boyacıoğlu

Marmara Üniversitesi İşletme (Almanca) bölümünde lisans eğitimini tamamladı.  Lisans eğitimi sürecinde down sendromlu çocuklar hakkında hazırladığı sosyal sorumluluk projesi ile dünya birincisi oldu. Daha sonra Oxford’da yüksek lisans öğrenimini tamamlamak için İngiltere’ye gitti. Uluslararası Yönetim, Uluslararası İlişkiler ve Para Politikaları bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü.  Şu anda da TEB-BNP ortaklığında müfettiş olarak görev alıyor.

Necdet Tekin

1947 yılında Kırklareli’nde doğdu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nü bitirdi, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden İstatistik Doktorası derecesi aldı.  Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği, bir dönem İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, 20. ve 21. Dönem Kırklareli Milletvekilliği ile Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.

Prof. Dr. Kerem Karabulut

1 Ocak 1966'da doğdu. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. "Türkiye'de Sağlık Sektörü - Sağlık Harcamaları Üzerine Bir Uygulama -" başlıklı teziyle aynı üniversitede Doktora eğitimini tamamladı. 2017-2020 yıllarında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığını yürüttü. Atatürk Üniversitesi'nde akademik görevini sürdürüyor.

Emin Özkurt

1979 yılında İstanbul’da doğdu.  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Yüksek Lisans eğitimi için İngiltere’ye gitti.  Manchester Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret Hukuku Yüksek Lisansı yaptı ve “Telekomünikasyon Hukuku” üzerine tezini sundu. Spor Hukuku alanındaki çalışmalarıyla uzun yıllardır tanınan ve pek çok önemli kulübün, sporcunun ve federasyonun ulusal ve de uluslararası düzeyde hukuk danışmanlığını yürüten Özkurt, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’da ve de EuroLeague Tahkim Kurulu’nda tek Türk yargıç olarak ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor.

Türkiye'ye Sandık Güvenliğini Öğreten Günler: Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri

31 Mart 2019'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sona erip oylar sayılmaya başlandığında Cumhuriyet tarihine geçecek bir skandal yaşanmıştı. Sayılan oylar kazananın Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın adayı olan Ekrem İmamoğlu olduğunu göstermeye başlayında Anadolu Ajansı Yüksek Seçim Kurulu verilerini aktarmamaya başlamış, saatler gece yarısına yaklaştıkça AKP ve MHP'nin adayı Binali Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki fark kapanmaya yakın bir noktada veri aktarımı tamamen durdurulmuştu.

Binali Yıldırım kürsüye çıkarak seçimi kazandığını duyurmuş, İmamoğlu ise kürsüye çıkarak önde olanın kendileri olduğunu ve görevlilerin tüm sandıklardan ıslak imzalı tutanakları topladığını belirterek Yıldırım'ı ve AKP'yi hileden vazgeçmeye çağırmıştı.

Saatler sabaha yaklaştığı sırada ise Yüksek Seçim Kurulu'nun veritabanında oyların tamamına yakınının sayıldığı ve kazanan adayın Ekrem İmamoğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Bunun ardından iddiaya göre AKP ve lideri Erdoğan'ın baskılarıyla tüm ıslak imzalı tutanaklar sarih olmasına rağmen oylar tekrar tekrar yeniden sayılmış ve fakat sonunda kazananın İmamoğlu olduğu tekrar tekrar tescil edilmişti. Fakat yine iddiaya göre aynı şekilde YSK'ya seçimin yalnızca Büyükşehir Belediye Başkanlığı kısmının tekrarlanması kararı aldırıldı.

Fakat tekrarlanan seçimde Ekrem İmamoğlu ilk seçimde galebe çalmasını sağlayan yaklaşık 13 bin oyluk fark, 800 bine yükselmişti. Yaşanan süreç, seçim güvenliği için her sandıkta, her partiden, yeterli sayıda ve eğitimli sandık görevlisi bulunmasının ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu. Aradan geçen 3 yıllık süreçte Millet İttifakı'nı teşkil eden Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti teşkilatlanmaya hız verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi üye sayısını 1 milyon 330 bin 611'e çıkarırken 4 yıl önce kurulan İYİ Parti ise üye sayısını 568 bin 918'e çıkardı. Bunun yanı sıra özellikle seçimi hedefleyen teşkilatlanma çalışmalarına da hız verildi.

iyi parti süratle teşkilatlanıyor istanbul eğitimli sandık görevlisi sayısı 32 bine çıkarıldı buğra kavuncu meral akşener ibb seçimleri tekrarlanan