İYİ Parti TBMM'nin PKK Terörünü Kınaması İçin Metin Sundu: CHP İmza Atmadı, Grup Başkanvekilleri Arasında Tartışma Çıktı

TAKİP ET

CHP, terörü kınayan metne imza atmadı.

Türkiye, iki günde toprağa düşen 12 evladına ağlıyorken İYİ Parti, TBMM'nin Kürtçü terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınamak ve Türk milletine taziye dilemek için ortak bildiri yayımlanması teklifinde bulundu. 

Ancak CHP ve Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti metne imza atmayacaklarını belirtti.

 CHP, gerekçe olarak Milli Savunma Bakanı'nın TBMM'ye gelerek bilgilendirme yapması ve daha sonra yeni bir metin hazırlanması gerektiğini savundu. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, konunun Pazartesi günü CHP'nin yetkili kurullarında görüşüleceğini ve haftaiçinde genel görüşme talep edileceğini söyledi.

Bunun üzerine bildiri teklifini sunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanvekili'nden Grup Başkanvekilleri ile görüşme istedi. Yaklaşık 1 saat süren Grup Başkanvekilleri arasındaki tartışmada Dervişoğlu, CHP'nin metne imza atmamasına tepki gösterdi. 

Daha sonra metin İYİ Parti, AKP, MHP ve Saadet Partisi tarafından imzalandı. Metni ilk olarak İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu okudu. 

CHP'nin imza atmaktan imtina ettiği ortak bildiri metni şöyle:  

chp iyi parti pkk ortak bildiri tbmm grup başkanvekilleri