İYİ Parti Ümmetçisinin Videosu Gündem Oldu: Gayrımüslim Türkler İnsan Değildir

TAKİP ET

Ümmetçiliği ile meşhur İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri gündem oldu.

Ümmetçiliği ile meşhur olan ve bu uğurda "PKK, Müslüman olacak ve konuşacağız" diyebilen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu bu kez Müslüman olmayan Türkleri insandan saymadı. Geçen ay TamgaTürk'ün düzenlediği Altın Yemiş Ödülleri'nde en kötü milletvekili adaylarından biri olan Ağıralioğlu, ölen İsmailağa elebaşı için taziye dileyip elebaşını övmüştü.

Habererk'in sahibi Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk ile konuşan Ağıralioğlu, PKK ve Kürtler arasındaki ilişkiden bahsederken "Birbirine kardeş olan bir milleti Marx'ın çocukları birbirine düşman edemez." diyen Ağıralioğlu, İsmail Türk'ün kendisine "İslam kardeşliği vurgusundan biraz önce bir şey daha söylediniz, Müslüman olmayan Kürt'e..." sözleri üzerine şunları söyledi:

2. Altın Yemiş Ödülleri: En Kötü Milletvekilini Seçiyoruz


"Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz, kemaliyle Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?"

İsmail Türk ise Ağıralioğlu'nun bu söylemini onaylayıp ileri taşıyarak "Bu Türk için de geçerli mi?" diye sordu. Ağıralioğlu, gayrimüslim Türklerin Türk ve insan olmadığını onaylayarak şunları söyledi:

"Evet bizim için önemli olan şudur; biz normal şartlarda, tarih sahnesinde var olduğumuz günden beri arkasında büyük irademizle durduğumuz şey Allah'a kulluk davamızın, devlete, millete, medeniyete dönük taraflarının dört başı mamur hale getirildiği bir süreci yaşadık beraber."
 

iyi parti yavuz ağıralioğlu Türklük türk ismail türk habererk kürt müslüman türk