İYİ Parti'ye Belediye Müdahalesi Kesilmiyor: Ankara Aday Tanıtım Toplantısında Gerginlik

TAKİP ET

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, görevden alındı. Yerine Akif Sarper Önder atandı.

İYİ Parti'nin Ankara'da ilçe belediye başkanı adayalarını tanıttığı toplantıda gerginlik çıktı. Etimesgut'a aday gösterilen Hilmi Özer'in adaylığı açıklandığı sırada bir grup tepki gösterdi.

"Teşkilat istemiyor" sloganları atan grup "Biz Sevin Çağlayan'ı istiyorduk siz AKP'liyi gösterdiniz" dedi. Ayrıca tepki gösteren grup "Mansur Başkan" sloganları da attı.

Etimesgut Belediye Başkan adaylığı için İYİ Parti'nin Kurucu Ankara İl Başkanı olan Mesut Özarslan'ın CHP'den aday olmayı planladığı ileri sürülmüştü. Özarslan, İYİ Parti ittifak yapmama kararı alıp Mansur Yavaş'ın karşısına aday çıkaracağını duyurunca partiden istifa etmişti. 

İttifak için CHP'yle görüştüğü iddia edilen Özarslan istifasında "Medya üzerinden şahsım hakkında imâ edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini halâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma her hangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum."  demişti. 

İYİ Parti'de ayrıca Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş karşısında aday çıkarılacağı gerekçesi ile istifa etmişti.

Bugünkü grubun eyleminden sonra Mansur Yavaş'a karşı çıkan isimlerden birisi olan Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım da görevden alındı. TamgaTürk'e konuşan İYİ Parti kaynakları konusu grubun eylemiyle hem partiyi hem de Mansur Yavaş karşıtı İl Başkanı'nı sabote ettiklerini belirtti. 

İYİ Parti Faruk Köylüoğlu Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder yener yıldırım mansur yavaş görevden alma