İYİ Parti'ye Katılan Eski Milli Futbolcu Ünal Karaman Kimdir?

TAKİP ET

A Milli Takım ve Trabzonspor'un eski kaptanı ve teknik direktörü Ünal Karaman siyasete girdi. İYİ Parti'ye katılan Ünal Karaman kimdir? Ünal Karaman nerelidir, kaç yaşındadır? Ünal Karaman hangi takımlarda forma giymiştir?

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kaldı. Partilerin aday adaylığı süreçleri devam ederken, siyasete yeni isimlerde katılamaya başladı.

A Milli Takım ve Trabzonspor'un eski kaptanı ve teknik direktörü Ünal Karaman siyasete girdi. Karaman, İYİ Parti Konya Milletvekili Aday Adayı oldu. Karaman'a parti rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki parti grup toplantısında taktı. Peki Ünal Karaman kimdir? Ünal Karaman nerelidir, kaç yaşındadır? Ünal Karaman hangi takımlarda forma giymiştir? Ünal Karaman'a daha önce hangi siyasi partilerden teklif gelmiştir?

Ünal Karaman Kimdir?

Ünal Karaman, 29 Haziran 1966 yılında Konya'da dünyaya geldi. Futbola Konyaspor genç takımında başlayan Karaman, 1984'te Gaziantepspor'a transfer oldu. İlk kez bu takımda, üstelik 2. Lig'de oynarken Türkiye millî futbol takımı formasını giyen Karaman, 1987'de Malatyaspor'a transfer oldu. 

Malatyaspor'da kariyerine başarılı başlayan Karaman, takımıyla 1988'de lig üçüncülüğü yaşadı. A millî takımın orta sahasının da önemli isimlerinden biri olmayı başardı. 1990'da transfer olduğu Trabzonspor'da kariyerinin büyük bir bölümünde oynadıktan sonra, 1999'da transfer olduğu MKE Ankaragücü'nde bir yıl futbol oynadı ve 2000 yılında futbolu bıraktı.

Ünal Karaman Hangi Takımlarda Teknik Direktörlük Yaptı?

Ünal Karaman, aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra 2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımı yardımcı antrenörlüğü görevinde bulundu. Ardından, 2005 yılında ümit millî takım teknik direktörlüğü görevine getirildi. 26 Eylül 2007'de Konyaspor'u çalıştırmaya başlayan Karaman, 24 Mart 2008 tarihinde Konyaspor'daki görevinden istifa etti.

Karaman sırasıyla; MKE Ankaragücü, Konyaspor, Trabzonspor, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor, Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Göztepe

Ünal Karaman Ne Zaman Siyasete Girdi?

Ünal Karaman'a daha öncesinde MHP'den milletvekilliği teklifi gelmişti. Fakat bu teklifi kabul etmeyen Karaman, siyasiti kariyerine İYİ Parti'de başladı. Karaman İYİ Parti Konya Milletvekili Aday Adayı oldu.

Ünal Karaman Ne Zaman Siyasete Girdi? Ünal Karaman Hangi Takımlarda Teknik Direktörlük Yaptı? Ünal Karaman Kimdir? Ünal Karaman İYİ Parti Konya Milli takım Meral Akşener