İYİ Parti Yeni Videosunu Paylaştı: 5 Tepe Dershaneleri Sunar; Vasatlığın 21 Tonu

TAKİP ET

İYİ Parti, seçim kampanyasının sekizinci videosunu yayınladı. Eğitim konusunun işlendiği 'Vasatlığın 21 Tonu' isimli videoda, AKP iktidarının 21 yıl boyunca eğitim sisteminde yol açtığı krizler, öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlar ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın skandal sözleri vurgulandı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti de sosyal medya hesabından yeni bir video yayımladı. “5 Tepe Dershaneleri sunar: Vasatlığın 21 Tonu” başlıklı videoda, AKP’nin 21 yıllık iktidarı süresince eğitim sisteminde yarattığı tahribatlar dikkat çekildi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin isyanı

Videoda, depremzedelerin yerleştirileceği belirtilerek yurtlardan çıkarılıp uzaktan eğitime zorlanan üniversite öğrencilerinin eylemleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile akademisyenlerinin direnişlerine, atanamayan öğretmenlerin isyanına ve yoksulluk nedeniyle eğitime ulaşmakta zorluk yaşayan çocuklara dikkat çekildi. Videoda, eğitimin, alınan karar ve uygulanan AKP politikaları ile niteliksizleştirildiğine, öğrencilerin eğitim düzeyinde gerileme yaşandığına yönelik veriler de yer aldı.

Erdoğan’ın skandal sözleri

Öte yandan videoda, AKP Genel BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın eğitimcilere ve öğrencilere yönelik skandal ifadeleri de hatırlatıldı. 

iyi parti dershane vasatlığın 21 tonu video seçim kampanyası 5 tepe dershaneleri eğitim