İYİ Parti'de Aytun Çıray Krizi! Dervişoğlu'ndan Atama Kararına Sert Tepki

TAKİP ET

Kurultay krizinde kara listedeki isimlerden biri olarak adı ön plana çıkan İYİ Parti içindeki muhalif vekillerden Çıray, Akşener'le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından siyasi başdanışman olarak atandı.

İYİ Parti'de Kurultay Krizi'nin ana aktörlerinden biri olan ve aylardır partideki küskün vekillerden biri olarak anılan Aytun Çıray, bugün Genel Başkan Meral Akşener'le kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından Akşener, Çıray'ı siyasi başdanışmanı olarak atadı. Genel Merkez binasında kendisine bir oda tahsis edileceği öğrenilen Çıray'ın atandığı görevin adeta Çıray'a özel ihdas edildiği kaydedildi.

Öte yandan uzun süredir parti yönetimine sert eleştiriler getiren Çıray'ın bu göreve getirilmesi, parti içerisinde ciddi bir memnuniyetsizliğe de neden oldu. Partinin bir diğer İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım" şeklindeki paylaşımla isim vermeden karara eleştiri getirdi.

Partililerin bu ve benzeri paylaşımların altında ikiye bölündüğü, kararı hem destekleyenlerin hem de eleştirenlerin olduğu görüldü. Öte yandan Dervişoğlu'nun açıklaması, bir taraftan Çıray kararının yeni bir küskünlüğe mi neden olacağını düşündürürken diğer taraftan da Akşener'in kendisine karşı bir tavır koyan diğer küskün vekiller için de benzer bir yol izleyip izlemeyeceği noktasında soru işaretleri yarattı.

Aytun Çıray ile uzun bir görüşme gerçekleştiren İYİ Parti lideri, daha önce partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın randevu talebini kabul etmemişti.

aytun çıray ümit özdağ müsavat dervişoğlu meral akşener başdanışman iyi parti küskün kurultay krizi çıray krizi