İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'nın Yarın Netleşmesi Bekleniyor

TAKİP ET

Kısa süre önce 2. Olağan Kurultayı'nı tamamlayan İYİ Parti, içinden geçtiği sancılı süreçte merak konusu olan yeni divanını yarın gerçekleşecek Genel İdare Kurulu toplantısı ile netleştirecek.

20 Eylül'de gerçekleştirdiği 2. Olağan Kurultayı'nın ardından çalkantılı bir sürece giren İYİ Parti'de merak konusu olan Başkanlık Divanı'nın yarın netleşmesi bekleniyor.

Kurultayda tek aday olarak girdiği seçim ile yeniden Genel Başkanlığa seçilen Meral Akşener, yarın 12.00'de partisinin grup toplantısına, ardından saat 14.00'te TBMM Genel Kurulu'na katılım sağlayacak.

Saat 16.00'da ise Genel İdare Kurulu, Akşener başkanlığında Swiss Otel'de bir araya gelecek. İYİ Parti liderinin A takımının bu toplantı ile netlik kazanacağı düşünülüyor.

Gözler Teşkilat Başkanlığı Makamında

İYİ Parti'nin yarın netlik kazanacak Başkanlık Divanı'nın nasıl şekilleneceğine ilişkin çeşitli iddialar bulunuyor. 2. Olağan Kurultay'a damgasını vuran "Genel İdare Kurulu seçiminde oy verilmeyecek isimler" adıyla delegelere ulaşan listeyi hazırladığı iddia edilen Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın görevine devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Bir süredir Teşkilat Başkanlığı görevi için partinin Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'nun ismi konuşuluyor.

Mevcut divanda Toplumsal Politikalar Başkanlığı'nı yürüten Şenol Sunat'ın da yeni divanda yer almayacağı iddialar arasında.

koray aydın şenol sunat ismail tatlıoğlu meral akşener iyi parti a takımı teşkilat başkanlığı başkanlık divanı genel idare kurulu