İYİ Parti'de Disiplin Kurulu Kararını Verdi: Ümit Özdağ İhraç Edildi

TAKİP ET

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Müşterek Disiplin Kurulu kararıyla İYİ Parti'den ihraç edildi.

Konuk olduğu bir canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında ithamlarda bulunması üzerine il ve ilçe başkanlarının talebi, Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla Müşterek Disiplin Kurulu (MDK)'na sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında MDK kararını verdi.

Özdağ'ın dosyasını görüşmek üzere bugün saat 11.00'de toplanacağı bilinen MDK, toplantı sonrası bir açıklama yayımladı. Özdağ hakkında ihraç kararını bildiren ve MDK Başkanı Ethem Baykal'ın imzasını taşıyan açıklama şöyle:

"İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin;

İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen; 
 “a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve 

l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere  KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir."

Özdağ İhraç Kararını Canlı Yayında Öğrendi

Prof. Dr. Özdağ, MDK'nın kendisinin partiden ihraç edilmesi yönünde verdiği kararı kameralar önünde basın mensuplarından öğrendi. Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un İYİ Parti'den istifasını açıklamak üzere TBMM'de düzenlediği basın toplantısına katılım sağlayan Özdağ'a toplantının sonunda İYİ Parti Genel Merkezi'nden gelen bilgi iletildi. "Çok şaşırdım" diyerek imalı bir tepki veren Özdağ, detaylı bir yanıt vermeyeceğini kaydetti.