İYİ Parti'de Gündem Yeniden Ümit Özdağ'ın İhracı

TAKİP ET

Partisinden ihraç edilen fakat kısa süre sonra hukuk mücadelesini kazanarak partisine dönen Özdağ'ın ihracı için İYİ Parti'de Genel İdare Kurulu'nun bir kez daha bir araya geleceği öğrenildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili açıklamaları, ardından Disiplin Kurulu'nda alınan ihraç kararı ve Mahkemenin bu kararı bozması adımlarının art arda geldiği süreç gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Hukuk yoluyla partisine geri dönen Özdağ'ın yeniden ihracı için Genel İdare Kurulu'nun bir kez daha toplanacağı iddia edilirken parti yönetiminin bu kez 'usulde bir hataya yer verilmemesi' noktasında daha hassas bir tavır takındığı da ifade ediliyor.

İhraç kararının bozulmasının ardından da İYİ Parti yönetimine yönelik eleştirilerine devam eden hem Özdağ hem de Özdağ'a yakın bir çizgide olduğu ifade edilen bazı milletvekillerinin yeni bir parti kurma hazırlığında oldukları iddialar arasındaydı. İYİ Parti'den gelen yeni ihraç hamlesinin bu süreci hızlandırıp hızlandırmayacağı henüz bilinmiyor.

ümit özdağ istanbul milletvekili iyi parti yeni parti gik ihraç yeniden ihraç genel idare kurulu mahkemee