İYİ Parti'de 'Küfür' İstifası

TAKİP ET

İYİ Parti Mardin İl Disiplin Kurulu Üyesi Ali İhsan Uğurlu, Lütfü Türkkan'ın bir şehit yakınına küfretmesi nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyetin Bingöl'e yaptığı ziyarette eski Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Akşener'e hakaret ettiği için ceza aldığını belirten bir şehit yakınına küfretmişti.

Olaya ilişkin yükselen tepkiler sonrasında Türkkan özür dilemiş ve Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Olay esnasında Türkkan'ın yanında olduğu ve şehit İsa Gümren'in abisi Tahir Gümren'e hakaret ettiği ileri sürülen H.T.A. gözaltına alınmıştı.

Lütfü Türkkan'a tepki gösteren Mardin İl Disiplin Kurulu Üyesi Ali İhsan Uğurlu, "Milletvekili Lütfü Türkkan ile şehit kardeşi arasında geçen tatsız, seviyesiz ve terbiye sınırlarını aşan diyalogdan dolayı bir şehit kardeşi olarak Lütfü Türkkan'ı kınıyorum. Mardin İYİ Parti teşkilatındaki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Türk kamuoyunun takdirine bırakıyorum" açıklamasını yaptı.

Türkkan'ın hakaretini "Bu karakter dışı, siyasete yakışmayan bir çirkin davranıştır" diye niteleyen Uğurlu, "Şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfretme hadsizliği ve terbiyesizliği cesaretini gösteren hiçbir parti ve milletvekilini, aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Meclis'imizde görmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Mardin İl Disiplin Kurulu Üyesi Ali İhsan Uğurlu Lütfü Türkkan'ın bir şehit yakınına küfretmesi nedeniyle istifa ettiğini duyurdu