İYİ Parti'de Vekiller Akşener'le 'Kurultay Krizini' Görüşecek

TAKİP ET

İYİ Parti, 2. Olağan Kurultayı'nda bazı isimlere oy verilmemesi yönünde liste oluşturulduğu iddiasının yarattığı krizi çözüme kavuşturmaya çalışıyor. Bazı vekillerin bu krizi çözmek için Genel Başkan ile özel bir görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü.

İYİ Parti'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen 2. Olağan Kurultayı, 20 Eylül Pazar günü delegelerin yoğun ilgisiyle Ankara, Altındağ'da gerçekleştirildi. Kurultayın üzerinden günler geçmesine rağmen parti, kurultay günü ortaya çıkan krizin sancılarıyla uğraşmaya devam ediyor. Krizi tetikleyen ise Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından hazırlandığı iddia edilen ve Genel İdare Kurulu seçimlerinde anahtar listede olsa dahi "oy verilmeyecekler" adı altında bir listenin varlığına ilişkin iddialar olmuştu.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, "parti içi demokrasi" eleştirisi getiren 20 milletvekili adına bugün İstanbul'da Genel Başkan Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Aydın'ın İstifaya Hazırlandığı İddia Edilmişti

İYİ Parti'nin birçok önde gelen ismi arasında gerçekleşen tartışmanın sosyal medyaya yansımasının ardından Genel Başkan Akşener'in Aydın'ı yeni Divan'da Teşkilat Başkanlığına atamayacağı ve Aydın'ın da bu nedenle partiden istifa etmeye hazırlandığı öne sürülmüştü.

Aydın'a ilk tepki gösteren partinin Adana Milletvekili İsmail Koncuk olmuştu. Koncuk, Kurultay günü "Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış.Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun" paylaşımında bulunmuştu.

Koray Aydın tarafından hazırlandığı iddia edilen listeyi paylaşarak tepki gösteren isimlerden biri de partinin kurucuları arasında yer alan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ olmuştu. Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "GİK üyesi olmak istemediğimi bilmene rağmen aday listesine yazdırıp sonra çizdirmek için pusu kuran "adama" soruyorum. Bana düşman olduğun kadar PKK'ya, FETÖ'ye. Yunanistan'a vs düşman mısın bilmiyorum ama sen benim düşmanım olacak kadar değerli değilsin" ifadelerine yer vermişti.

koray aydın ümit özdağ ismail koncuk iyi parti meral akşener ayhan erel hasan subaşı parti içi demokrasi aksaray milletvekili 2. Olağan Kurultay genel idare kurulu kurultay krizi Teşkilat Başkanı oy verilmeyecekl