İYİ Parti'den CHP'nin 'Meşru Muhatap Olarak Gördüğü HDP' İle Çözüm Süreci Vaadine İlişkin İlk Açıklama Geldi

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın ortağı İYİ Parti'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yeni çözüm süreci" çıkışına ilişkin ilk açıklama geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi "meşru organ" olarak niteleyerek yeni bir çözüm süreci yapılabileceğine ilişkin açıklamasına ilişkin beyanat verdi.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Dervişoğlu'nun "HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir" dediğini aktardı.

Sarıkaya ayrıca, Dervişoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun İmralı'yı gayrımeşru bir muhatap olarak görmesini anlamlı bulduğunu ve bu tavrı desteklediklerini aktardı.

Ne Olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı çözüm süreci konusunda İmralı'yı muhatap aldığı için eleştirmiş ve görüşülmesi gereken adres olarak HDP'yi işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu "Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifakları" belgeselinde yaptığı açıklamalarda "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru bir organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var" demişti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Kılıçdaroğlu'na Twitter üzerinden verdiği yanıtta "Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır" demişti.

İYİ Parti'den CHP'nin 'Meşru muhatap olarak Gördüğü HDP' İle Çözüm Süreci Vaadine İlişkin İlk Açıklama Geldi