İYİ Parti'den Doğu Türkistan Derneği'ne Ziyaret

TAKİP ET

İYİ Parti il yönetimi, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği'ne ziyarette bulundu.

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İYİ Partililerin Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği'ne ziyarette bulunduğunu söyledi.

Tümtürk, Twitter üzerinden ''İYİ PARTİ il yönetimi Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırımına karşı teşkilatımıza destek ziyaretinde bulunmuştur. Bizler de İYİ partiye bu güne kadar Doğu Türkistan’la ilgili gerek TBMM de ve her platformda desteklerindenden dolayı 35 milyon Doğu Türkistan adına teşekkür ediyoruz'' diyerek İYİ Partili üyelere teşekkür etti.

İYİ Parti 'Doğu Türkistan'ı Araştırma Önergesi' Vermişti

İYİ Parti, Uygur Türklerine yapılan zulmün soykırım ilan edilmesi için ''Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Uygur Türk Halkına yönelik insanlık ve vicdan dışı bu eylemlerin Gazi Meclis nezdinde araştırılması ve sonuçlarının uluslararası topluma deklare edilmesi amacıyla Anayasa’nın 98, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederim'' ifadelerinin yer aldığı bir önerge vermiş, verilen önerge Cumhur İttifakı partilerinin üyelerinin oylarıyla reddedilmişti.

iyi parti doğu türkistan seyit tümtürk ziyaret dernek kültür dayanışma