İYİ Parti'den İhraç Edilen Özdağ'dan Kararın İptali İçin Dava

TAKİP ET

İstanbul Milletvekili Özdağ, İYİ Parti'de MDK'nın kendisi hakkında verdiği ihraç kararının iptali için daha önce açıkladığı şekilde dava açma yoluna gitti.

Müşterek Disiplin Kurulu kararıyla İYİ Parti'den ihraç edilen partinin kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kararın iptali için dava açtı. Dava, 13 Ocak günü karara bağlanacak. 

Prof. Dr. Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili ithamlarda bulunmuş ve bunun üzerine partide il ve ilçe başkanları tarafından Özdağ'ın ihracı için bir imza kampanyası başlatılmıştı.

Akabinde imzaların sunulduğu Genel Başkan Meral Akşener, Özdağ'ı Merkez Disiplin Kurulu ve Meclis Disiplin Kurulu'ndan oluşan Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Özdağ'ın disiplin sürecinin işletilmeye başlamasının ardından yaptığı ilk açıklama "Bana karşı işletilen disiplin süreci, İYİ Parti Disiplin Yönetmeliği'ne göre ilerleyen bir hukuki süreç değil, siyasal kampanya çerçevesinde 'vahşi Batı'daki siyasal linç' ilkelerine göre gelişmiştir ve bu kabul edilebilir değildir" şeklinde olmuştu.

MDK'nın söz konusu adımı atmasının ardından kararı yargıya taşıyacağını duyuran Özdağ, beklenen hamleyi yaparak ihracın iptali için mahkemenin vereceği kararı beklemeye başladı.

ümit özdağ iyi parti ihraç kararının iptali için özdağ dava açtı