İYİ Parti'den İzmir'deki Saldırıya İlişkin Açıklama

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, dün Buca'da yaşanan İYİ Parti standına saldırıyla ilgili TamgaTürk'e konuştu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, dün Buca'da yaşanan İYİ Parti standına saldırıyla ilgili TamgaTürk'e konuştu. Kırkpınar, "Bu saldırı spontane gelişmiş bir saldırı değil. Belli ki birileri tarafından yönlendiriliyorlar. Bizim kimseden korkumuz yok. Aynı yerde aynı saatte stant çalışmamıza devam ettik." dedi. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Buca ilçe teşkilatının kadın yöneticilerinin kayıt standında saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Akşener'e ve Stantta Çalışanlara Ağır Küfürler

TamgaTürk'e konuşan Kırkpınar, "Bizim uzun bir zamandan beri sahada üye kayıt çalışmalarımız devam ediyordu. Buca Meydanı'nda da üç kadın iki de erkek yöneticimiz stant başındayken öncelikle eşkali görüntülerde belli olan bir şahıs hem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e hem de stantta görevli olan arkadaşlarımıza ağır küfürler ve hakaretler ederek yanlarından geçiyor. Ondan 1-2 dakika sonra da eşkali görüntülerde belli olan sakallı, beyaz hırkalı bir şahıs yine ağır küfür ve hakaretlerle standa yaklaşıp stanttaki üye kayıt fişlerini almaya çalışıyor. Şahsa engel olmaya çalışan bir kadın yöneticinin bileğini büküyor. Stantta görevli olan diğer iki erkek bu olaya müdahil olmak isterken şahıs, onları ve standı da tekmeliyor. Stant çalışmaları emniyet bilgisi dahilinde olduğu için stant yakınında bulunan sivil memurlar derhal olaya müdahale edip şahsı gözaltına aldı ve Buca İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Emniyette şahsın ve arkadaşlarımızın ifadesine başvuruldu. Hem partimiz hem arkadaşlarımız şahıstan şikayetçi oldu. Konu artık adliyeye intikal etti." dedi.

"Spontane Gelişmiş Bir Saldırı Değil"

Kırkpınar, saldırının spontane gelişmediğini, saldırganların birileri tarafından yönlendirildiğini belirtti. Kırkpınar, "Bu saldırı spontane gelişmiş bir saldırı değil. Önce bir şahıs stant önünden küfrederek geçiyor, o yeterli tepki almayınca diğer şahıs devreye girerek standa fiziki ve sözlü saldırıda bulunuyor. Hem stanta zarar veriyor hem de yönetici arkadaşımızın kolunu bükerek üye kayıt fişlerini almak istiyor. Belli ki birileri tarafından yönlendirilmiş kişi intibasını bıraktı bizde." şeklinde konuştu.

"Kimseden Korkumuz Yok"

Şahıslardan şikayetçi olduklarını ve üye kayıt işlemlerine aynı şekilde devam ettiklerini belirten Kırkpınar, "Bizim kimseden korkumuz yok. Biz siyasi çalışma yapıyoruz. Anayasal hakkımız olan siyasi faaliyeti engellemek isteyen şahıslardan davacı olduk. Aynı yerde aynı saatte stant çalışmamıza devam ettik." ifadelerini kullandı.

iyi parti izmir saldırı hüsmen kırkpınar stant çalışması meral akşener iyi parti