Beşiktaş'ta Bildiri Dağıttığı İçin Gözaltına Alınan İYİ Partili Gençler Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları mensubu Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel, Beşiktaş'ta dağıttıkları bildiri sebebi ile gözaltına alındı.

İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları mensubu Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel, İstanbul Beşiktaş'ta dağıttıkları bildiri sebebi ile gözaltına alındı. 

Akalın'ın hesabından paylaşılan videonun başlağında ''Türkiye’yi Araplaştırmaya çalışanlarla küçük bir derdimiz var.'' ifadesi yer alırken dağıtılan bildiride ise Cumhur İttifakı'nın bileşenleri AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları ile ''Türkiye'nin Araplaşması için bize oy vermeye devam edin'' yazısı bulunuyor.

'Türk Milliyetçisi Gençleri Artık Rahat Bırakın'

Uz, Akalın ve Demirel'in tutuklanma haberini İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Akyüz, ''İstanbul Gençlik Kollarından kıymetli 3 yol arkadaşım, bugün Beşiktaş’ta dağıttığı bildiri yüzünden gözaltına alındı. Türk milliyetçisi gençleri artık rahat bırakın.'' ifadeleri ile paylaştı.

 

'Söylediklerinde Gerçek Olmayan Ne?' 

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ise 3 gencin tutuklanmasını ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel tertemiz, pırıl pırıl genç vatanseverlerdir. Yaptıkları işte hatalı hiçbir şey yok. Görüşlerini en demokratik yolla ifade etmek istemişler. Söylediklerinde gerçek olmayan ne? Türk gencine, İYİ Partili kardeşlerimize fikrinden dolayı dokunamazsınız. İstanbul İl Başkanımızı ve Gençlik Kolları Başkanımızı hemen aradım. Teşkilatımız, gençlerimizin yanında. Üyemiz avukatlar da dahil, tüm arkadaşlarımız şu anda gençlerimizin özgürlüğü için harekete geçtiler.''

 

 

Rıdvan Uz ve Tolga Akalın'ın Oğulları

Tutuklanan 3 gençten Oğuz Talha Uz'un, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un oğlu olduğu öğrenilirken Baturalp Akalın'ın ise İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Mehmet Tolga Akalın'ın oğlu olduğu öğrenildi.

İYİ Partili Gençler Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan gençler serbest bırakıldı. Gençlerin serbest bırakıldığını İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Akyüz "Hürüz. Şimdilik..." diyerek duyurdu.