İYİ Partili Aydın "Sağlık Bakanı'nın Yerinde Olsam İstifa Ederdim"

TAKİP ET

Ankara Milletvekili Koray Aydın, Bilim Kurulu'nda görüştükleri isimlerin olduğunu ve istifa etmek isteyenlerin bulunduğunu öne sürdü.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programına konuk oldu. Türkiye'nin Çin Virüsü ile mücadelesine dair değerlendirmelerde bulunan Aydın, Bilim Kurulu ile ilgili ses getiren bir iddia da ortaya attı.

Muhalefet tarafından yetersiz ve geç alınmış kararlar olarak nitelendiren tedbir ve yasak kararlarının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu iradesinin dışında alındığını ifade eden Aydın, bu durumun hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da hem de Bilim Kurulu üyelerinde ciddi rahatsızlığa neden olduğunu söyledi.

Bakan Koca'nın içinde bulunduğu durum için "Sağlık Bakanı'nın yerinde olsam, istifa ederdim" diye konuşan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Sağlık Bakanı'nın samimiyetine inanıyorum. Kendisi bir şeyler yapmanın gayreti içinde. Onun çektiğini kimse çekemez. Tek adam düzeninde yaşıyoruz. Gelinen süreçte Sağlık Bakanı'nın yaşananlardan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Kendisi hiç rahat değil. Bugün Türkiye’de hiçbir bakan rahat değil. Bilim Kurulu Üyeleri için de durum aynısı. Görüştüklerimiz var. İstifa etmek isteyenler var. Zor durumdalar, bilgi alıyoruz. Tek adamın her şeye karışmasını içlerine sindiremiyorlar. Onlar da yaşananlardan bıkmış durumda" sözleriyle sistem sorunu nedeniyle oluşan rahatsızlığı ortaya koydu.

iyi parti koray aydın bilim kurulu fahrettin koca sağlık bakanlığı meral akşener koronavirüs istifa etmek isteyenler var