İYİ Partili Aytun Çıray'dan Koncuk ve Özdağ Açıklaması

TAKİP ET

İzmir Milletvekili Çıray, partiden istifa eden Koncuk ve MDK tarafından ihraç edilen Özdağ için "Bir mücadelenin ortağı idiler. Çok üzgünüm, çok" yorumunda bulundu.

2. Olağan Kurultayı'nın ardından derin bir krize sürüklenen İYİ Parti'de dün 'küskünler' ve 'parti içi muhalefet' olarak anılan Liste Krizi'nin aktörlerinden Adana Milletvekili İsmail Koncuk istifasını açıklarken İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da Müşterek Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edildi.

Genel İdare Kurulu Seçimlerinde tıpkı Özdağ ve Koncuk gibi 'anahtar listede olsa dahi oy verilmeyecek isimler' listesinde adı bulunan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yaşanan ayrılıkları değerlendirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Çıray; önce 24 Haziran'a giden süreçte partinin önüne koyulan engeli aşmak için atılan '15 Vekil' hamlesini hatırlattı, akabinde "Ümit Özdağ, İsmail Koncuk; Partimizden her kopan, koparılan arkadaşımız canımızı yakıyor. Onlar giderken Yıldız kahvehanelerinden gelenlerin ahkâm kesmesi en hafifinden ayıp. Bir mücadelenin ortağı idiler. Çok üzgünüm, çok" mesajını paylaştı.

aytun çıray iyi parti ümit özdağ ihraç istifa ismail koncuk izmir milletvekili