İYİ Partili Bahadır Erdem'den Dikkat Çeken Bülent Arınç Çıkışı

TAKİP ET

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Erdem, konuk olduğu bir canlı yayında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiği çıkışında bulunan AKP'li Bülent Arınç'ın hukuken haklı olduğunu savundu.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Habertürk'te yayımlanan 'Nedir Ne Değildir' programının konuğu oldu. Geçmiş tarihli paylaşımlarının gündeme gelmesiyle parti içerisinde büyük bir krize neden olan Erdem'in "Bülent Arınç'ın Demirtaş ve Kavala çıkışının" konuşulduğu programda kullandığı ifadeler de gündeme damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Arınç'ın söz konusu söylemlerine tepki çığ gibi büyürken Erdem, bu söylemlerin hukuken doğru olduğuna dikkat çekti. Arınç'ın söylemlerine ilişkin görüşleri sorulması üzerine söz alan Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"Bülent Arınç'ın söylediklerinin bir hukuki boyutu var, bir siyasi boyutu var. Hukuki boyutuna baktığımız zaman sonuna kadar haklıdırlar. Adeta AK Parti'nin ak saçlıları diyebileceğimiz insanların Cumhurbaşkanı'na uzak olarak görülürken son dakikada yeniden AK Parti'ye yapılan bütün hataları anlatır hale geldiler. Tabii ki Türkiye'de Anayasa'ya, Türk Ceza Kanunlarına, AİHM'ye aykırı olarak, son derece hukuksuz olarak tutuklu yargılanan hala insanlar var. Tutuklu olarak yargılanması için delilleri karartma ya da kaçma şüphesi lazım. Bir Allah'ın kulu desin ki, açıkça Anayasa'da, Ceza Kanununda, AİHM kararlarında yazan bu iki tane tehlikeden bir tanesi Osman Kavala için vardır."

Bu esnada moderatör Mehmet Akif Ersoy'un araya girerek 'Selahattin Demirtaş' ismini telaffuz etmesi üzerine Erdem, "Biz Selahattin Demirtaş'ın yaptıklarını severiz ya da sevmeyiz, İYİ Parti olarak yahut da şahsen tamamiyle karşıyım ve karşıyız ama biz seviyoruz ya da sevmiyoruz diye bir kişi hakkında duygularımızla yahut da kültürümüze işleyen değerlerle sonuna kadar da karşı olsak Mahkemeler yine de o kişi hukuken yargılanırken yine Anayasa'ya, Ceza Kanununa, AİHM kararlarına uymak zorundadır" yanıtını verdi.

Erdem'in programın hem bu bölümündeki hem de ilerleyen süreçlerinde bu açıklamalarını pekiştirecek nitelikteki açıklamaları sosyal medyada partililer tarafından yoğun bir şekilde eleştirildi.

iyi parti bahadır erdem habertürk nedir ne değildir bülent arınç osman kavala selahattin demirtaş mehmet akif ersoy