İYİ Partili Bahadır Erdem'in Buram Buram Kürtçülük Kokan Tweetleri Gündemde

TAKİP ET

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı ile partiye katılan ve hemen ardından Divan'a girerek hızla yükselişini sürdüren ismi Bahadır Erdem'in geçmiş tarihli skandal açıklamaları gündeme geldi. Erdem'in Leyla Zana'ya olan sevgisi ve İmralı'daki Bebek Katili ile ilgili ifadeleri, gözlerin İYİ Parti Genel Merkezi'ne çevrilmesine neden oldu.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in geçmiş tarihli sosyal medya paylaşımları, liste krizi ile belirginleşen parti içi muhalefet tarafından gündeme taşındı. Skandal paylaşımları ilk kez gören birçok partili ise bu ismin partiye neden kabul edildiğini ve hem Genel İdare Kurulu'nda hem Başkanlık Divanı'nda nasıl görevlendirildiğini sorgulamaya başladı.

Erdem'in söz konusu tweetleri arasından en çok paylaşılanı 17 Kasım 2015 tarihine ait. TBMM'ye girdikten sonra sebep olduğu Kürtçe yemin provokasyonuyla yakın siyasi tarihe adını yazdıran Leyla Zana'ya ilişkin paylaşımında Erdem'in "Sakın ola ki Leyla Zanaya bir kere daha dokunulmasın. Kürt halkı için ömrünü adamıştır. Türkiyeye barış gelecekse Leyla Zana olmadan olmaz" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Erdem'in bir diğer paylaşımında ise Zana'nın Kürtçü terörün sözcülüğünü yaparak sıraladığı PKK'nın talepleri arasında yer alan İmralı Canisine ev hapsi çağrısına destek verdiği görülüyor. Erdem, bu paylaşımında da "Leyla Zana işareti verir demedim mi ellerimizi taşın altına koyarak Apoyu ev hapsine yollayacağız" ifadelerine yer veriyor.

İYİ Partili Erdem'in 2012 tarihli bir başka tweetinde ise Fetullahçı Terör Örgütü liderinden 'Fetullah Hoca' diye bahsetmesi Erdem'e yönelik soru işaretlerini artırdı. Erdem'in sosyal medya kullanıcıları tarafından yine sıkça paylaşılan söz konusu tweeti şöyle:

Bahadır Erdem'in İYİ Parti Macerası Nasıl Başladı

'Çözüm' adı verilen ihanet sürecine desteği aradan geçen yıllar içinde unutulan Bahadır Erdem, İYİ Parti'ye katılmadan önce uzun süre çeşitli televizyon programlarında boy göstererek iktidara getirdiği eleştirilerle 'makbul muhalif' gömleği giydi.

İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde hiçbir rolü bulunmadığı gibi, gündeme gelen paylaşımlarıyla partinin kuruluş ilkeleriyle de zıt görüşlere sahip olduğu anlaşılan Erdem, 2. Olağan Kurultay öncesinde partiye üye oldu. Kurultay öncesinde sızdırılan ve Genel Başkan Meral Akşener'in özellikle oy verilmesini istediği iddia edilen 5 isimden biri olarak ön plana çıktı.

Kurultay günü, büyük eleştirilerle karşılaşan Akşener'in anahtar listesinde kendisine üst sıralarda yer bulan Erdem'in adı Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından hazırlandığı iddia edilen 'oy verilmeyecekler' listesinde ise yer almadı. Akşener'in işaret ettiği iddia edilen diğer 4 isim gibi Bahadır Erdem de delegenin ciddi teveccühüyle Genel İdare Kurulu'na 989 oyla 5. sıradan girdi.

İYİ Parti içerisindeki hızlı yükselişini sürdüren Erdem, liste kriziyle çalkalanan partide merakla beklenen Başkanlık Divanı açıklandığında ise sürpriz isimlerden biri olarak Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığına getirildi.

Koncuk: İşte Size Operasyon

İYİ Parti'de Genel Merkez'e tepkili milletvekillerinin başında gelen Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Bahadır Erdem'in söz konusu paylaşımlarının gündeme gelmesi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Koncuk'un sosyal medya hesabından yaptığı ve sert ifadelerin yer aldığı açıklaması şöyle:

"Dava adamlarına, kurucularımıza kara liste, bu arkadaşlara divan üyeliği! Soru şu: bu arkadaşı İYİ Partiye kim getirdi? Kim allayıp, pullayıp sundu? Operasyon mu arıyorsunuz? İşte size operasyon! Böyle zihniyete sahip kişilerle nereye gitmeyi umut ediyordunuz?"

bahadır erdem leyla zana apoya ev hapsi iyi parti çözüm süreci ismail koncuk operasyon meral akşener divan hukuk ve adalet politikaları başkanı