İYİ Partili Belediye Başkanı İçişleri Bakanlığı'nı Yalanladı

TAKİP ET

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İçişleri Bakanlığı'nın ''Folk Festivali'' adı altında yurt dışına gittikten sonra geri dönmeyen vatandaşlar hakkındaki açıklamasını yalanladı.

İYİ Parti Yozgat Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, gri pasaport verilerek yurt dışına giden ve geri dönmeyen vatandaşlar hakkındaki iddiaları yalanladı. 

İçişleri Bakanlığı'nın ''Kültür turu” adı altında kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlandığı ve yurt dışına gönderildiği bildirilen kişiler hakkındaki açıklamasına işaret eden Yılmaz, ''15-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Polonya'da düzenlenen organizasyonda ülkemizi temsil eden folklor ekibimiz yarışmada büyük bir başarı sergilemiş ve festival birincisi olarak ülkemize eksiksiz olarak tekrar geri dönmüşlerdir. Ayrıca Polonya'da düzenlenen bu festival için ilçemiz ve Yerköy Belediye Başkanlığımız adına ne Belediye Başkanı olarak şahsım, ne de kurumumuzla ilgili hiçbir kişi söz konusu grupla birlikte yurt dışına çıkmamış ve bu vakıftan Yerköy Belediyemizin hiçbir maddi talebi ve kazancı olmamıştır'' şeklinde açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından duyuru yapan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

yozgat yerköy iyi parti belediye başkanı ferhat yılmaz gri pasaport işleri