İYİ Partili Bilge Yılmaz: Bizi Rusya'ya Muhtaç Hale Getiriyorlar

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, İşgalci Rusya'nın BOTAŞ'ın 20 milyar dolarlık borcunu ertelemesi sonucunda, AKP istibdadının Türkiye'yi Rusya'ya muhtaç hale getirdiğini söyledi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Halk TV'de yayınlanan 'Sansürsüz' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşgalci Rus yönetiminin BOTAŞ'ın 20 milyar dolarlık borcunu ertelemesinin bir bedeli olacağını söyleyen Yılmaz, "Bizi Rusya'ya muhtaç hale getiriyorlar" dedi. 

Bilge Yılmaz'ın konuşması şöyle:

Bilge Yılmaz: Türkiye şu an kendi problemlerini, yani siyasi iktidarı elinde bulunduranlar seçimi kazanabilmek için iç politikada Rusya'yı kullanıyor. Rusya bizi yüzdürüyor seçime kadar. Bakın Rusya eğer bu maddi desteği yapmasaydı Sayın Cumhurbaşkanının rejimine çok ciddi problemler yaşayacaktık. Biz yaşayalım istemiyoruz. Doğru politikalar uygulanırsa da yaşamayacağız. Ama bu yanlış politikalarla bizi Rusya'ya muhtaç hale getiriyorlar.

İpek Özbey: Sonradan başka maliyetleri olabilecek.

Bilge Yılmaz: Olabilecek değil. Olmamasına imkan yok. Yani Rusya gibi bir ülke Türkiye'den bir çıkarı olmasa Türkiye'ye böyle bir iyilik yapmaz. Uluslarası ilişkilerde çıkar önemli olandır. Sonuçta Ruslar birden bire bizim yüzyıllardır mücade ettiğimiz çıkar çatışması yaşadğımız Ruslar birden bire bizi çok sevmeye mi başladılar? Çıkar çatışmalarının hepsi bitti mi? Artık bundan sonra çıkar çatışması olmayacak mı? Bunları dikkatli düşünmek lazım. Yani Türkiye şu yapılan hataların ileride daha ağır bedellerini maalesef ödeyecek. Ama sonuçta biz devraldığımız zaman görevi artık neyse doğrusu yapacağız ondan sonra doğrular yapıldıkça durum da düzelecek.

 

bilge yılmaz rusya 20 milyar dolar botaş doğal gaz borcu erdoğan akp