İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan Babacan Eleştirisi: DEVA Partisi'nin Trolleri Yüzünden...

TAKİP ET

İYİ Partili Bilge Yılmaz, Ali Babacan'ın ekonomi yönetiminde etkili olduğu belirtilen dönemde uygulanana ekonomi politikalarına ilişkin yeni bir yorum yaptı. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Bilge Yılmaz, "Ali Bey'in yapabileceğine inansaydım bugün burada olmazdım" dedi.

İYİ Parti dün Ekonomide Kurtuluş Planı'nı açıkladı. İYİ Parti'ye katılarak Ekonomi Politikaları Başkanlığı'nı üstlenen Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve ekibi tarafından hazırlanan acil eylem planı Yılmaz tarafından açıklandı.

Bilge Yılmaz 'Acil İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme İçin Eylem Planı'nı Açıkladı: 'Kurtuluş Planımızın Bir Parçası'

"Bilge Yılmaz, Babacan Dönemini Geriye Gidişin Başlangıcı Sayıyor"

Bilge Yılmaz'ın açıkladığı plana ilişkin Halk TV'deki köşesinde "İYİ Partili Bilge Yılmaz’a göre geriye gidiş 2011’de Babacan döneminde başladı" başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci İsmail Saymaz, "Prof. Bilge Yılmaz, kötü para politikasının miadı olarak 2011’i gösteriyor. Bu tarihten sonra MB rezervinin düşmeye başladığını ve dolarizasyonun baş gösterdiğini ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

"Tarih dikkatimi çekti. Çünkü… 2009-2011 yılları arasında Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’dı. Babacan, 2015’e kadar Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısıydı. DEVA Partisi lideri Babacan görev yaptığı yıllarda Türkiye’nin büyüdüğünü ifade ederken, Yılmaz ise geriye gidişin başlangıcı sayıyor" diyen Saymaz, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'ye şu soruyu yöneltti:

Bilge Yılmaz'dan Babacan Eleştirisi

"Babacan’ın başarı diye anlattığı, Türkiye’nin geriye gidişinin başlangıcı mı?"

Saymaz'ın aktardığına göre Bilge Yılmaz, 2011 yılında ortodoks ekonomi politikalarından sapıldığını belirterek "Tayyip Bey’in baskılarına boyun eğmeye başlayarak, ‘Tayyip Bey’e öyle gösterelim, biz bunu yaparız’ şeklinde, işte o riyakarlık yavaş yavaş, ufak ufak yanlışlar, sonra büyüyor. Burada iki önemli şey var: Yanlış para politikası bizi buralara getirdi enflasyon açısından. Daha önemlisi, Türkiye’nin hiçbir zaman kalkınma hamlesi olmadı. Öyle bir endişeleri, planları, düşünceleri yoktu. Biz teşvik sistemiyle bilimsel şekilde onu getirmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

"DEVA Partisi'nin Trolleri Yüzünden..."

Sosyal medyada DEVA Partililer ve İYİ Partililer arasında yaşanan Babacan-Yılmaz tartışmasına değinen Yılmaz, "Bunu Ali Bey-Bilge Yılmaz mücadelesine çevirmek istemiyorum. Doğru da değil. Ama Ali Bey’in yapabileceğine inansaydım bugün burada olmazdım. Biliyorum, özellikle DEVA Partisi’nin trolleri yüzünden son haftalarda olay oraya doğru gidiyor ama fark etmişseniz cevap vermiyorum. Televizyonlarda ağzımdan Ali Bey’in adı çıkmıyor. Çünkü olay o değil" diye konultu.

iyi parti deva partisi bilge yılmaz ali babacan trolleri yüzünden mücadelesine çevirmmek çevirmek istemiyorum abli ali beyin yapabileceğine inansaydım bugün burada olmazdım fark ettiyseniz cevap vermiyorum geriye gidiş babacan döneminde başladı