İYİ Partili Cihan Paçacı'dan Çavuşesku Romanyası Örneği

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı "Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, altılı masadan diğer partilerin temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç "Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya şehir dışında olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına katılarak selamlarını aktaran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı yaptığı konuşmada "Dünya 'daha fazla demokrasi' derken benim ülkemde demokrasi sivil vesayet altına girmiştir" dedi.

"Millet İradesi, Millet İradesiyle Askıya Alınmıştır"

Türkiye tarihinde demokrasi silahlı vesayetle askıya alındığını fakat demokrasi mücadelesinin daima galebe çaldığını belirten Cihan Paçacı, "Bugün ise millet iradesi diğerlerinden farklı olarak millet iradesiyle askıya alınmış, adeta rafa kalkmıştır. Referandum yoluyla kuvvetler ayrılığı, kuvvetler birliğine dönüşmüş ve milletin geleceği bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmıştır. Ancak demokrasi mücadelesi bu dönemde daha inançlı ve daha kararlı bir tarzda devam etmektedir. Altı siyasi partinin bir araya getirerek oluşturduğu altılı masa aslında demokrasi masasıdır. Bu altı siyasi partinin ortak paydası demokrasi talebidir, demokratik sistem talebidir. Ve bu talebin gerçekleşmesine az kalmıştır" diye konuştu.

Demokrasinin kıymetinin yokluğunda çok daha iyi anlaşıldığını, toplumlar için hava kadar, su kadar zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirten Paçacı, "Bu gerçeği şahsi ikballeri için göremeyenler, kabullenemeyenler maalesef gizli ajandalarını gerçekleştirmek için demokrasiyi bir tramvaya benzetip istedikleri durakta inilecek bir araç olarak görmektedirler" dedi.

Demokrasi Bir Ülkenin Su Terazisidir

Demokrasi kültürü olmayan iktidarın demokrasinin olmazsa olmaz ilkelerinden uzaklaşmasının Türkiye'yi derin bir yönetim krizine soktuğunu belirten Paçacı, "Bugün yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz, hayat pahalılığı, işsizlik ve maalesef yakında yaşama ihtimalimizin arttığı ödemeler dengesi krizinin temel sebebi demokrasi eksikliğidir. Modern çağda demokrasi bir ülkenin adeta su terazisidir. O terazinin ayarını bozarsanız ekonomiyi de, hukuku da, sosyal barışı da tehlikeye sokarsınız. Türkiye maalesef bunu yaşamaktadır" dedi.

2018'den bu yana uygulanmakta olan "Bu ucube sistem"in Türkiye'ye pek çok zarar verdiğini belirten Paçacı, Türk Demokrasi Vakfı'nın temel ilkelerini hatırlatarak Türkiye'nin temel ve en önemli ihtiyacının da demokrasi olduğunu söyledi.

Çavuşesku Romanyası Örneği

Çavuşesku döneminden bir örnek veren Paçacı, şu ifadeleri kullandı:

"Hava sıcaklığı 10 derecenin altına indiğinde medyanın bunu haber yapması yasaklanmıştır. Zira Romanya'da merkezi ısıtma sistemi vardır ve yasalara göre hava 10 derecenin altına indiğinde kaloriferlerin yakılması gerekmektedir. Fakat Romanya'nın yeteri kadar yakıtı da kalmamıştır.

Bu yüzden haberlerde hava sıcaklığı bir türlü 10 derecenin altına düşmemektedir. İnsanlar evlerinde üşürler, dudakları morarır ama devlet kontrolündeki medya havanın gayet güzel olduğunu ve 10 derecenin üzerinde olduğunu yazar. Ama bu yalanlar havanın buz gibi olduğu gerçeğini değiştirmez. İnsanlar için ne söylendiği değil, ne yaşandığı önemlidir.

"Kazanan Demokrasi Olacaktır"

Bugün ülkemizde yaşananlarla Nikola Çavuşesku Romanya'sında yaşananlar arasındaki tek fark sistemin adıdır. Ortak yanı ise gerçek bir demokrasinin olmayışıdır.

Beklentimiz ve gayretimiz odur ki Türk milleti yapılacak seçimde demokrasi kültüründen yoksun bir iktidarı uğurlayacak ve iradesine ters düşen uygulamalara son verecektir. Kazanan demokrasi olacaktır."