İYİ Partili Dervişoğlu: Ümit Bey'in Neyi Talep Ettiğini Biliyorum, Beklediğini Alsa Bunlar Yaşanmayacaktı

TAKİP ET

Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Milletvekili Özdağ'ın Kavuncu'ya yönelik sert ithamlarının parti içerisindeki siyasi beklentilerinin karşılanmamış olmasından kaynaklandığını öne sürdü.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HaberGlobal ekranlarında yayımlanan 'Neden' programına konuk oldu. Dervişoğlu, gelen soru üzerine İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubiyetiyle itham etmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ'ın parti içerisinde siyasi beklentileri olduğu ve bunlar karşılanmadığı için Kavuncu'ya bu ithamları yönelttiğini kaydeden Dervişoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ümit Bey'in yaptığı fevkalede tehlikeli, kendisini de zor durumda bırakacak bir şey bu. Ben o sebeple onu da uyarıyorum. Şimdi bakın, Enver Altaylı'dan bahsediliyor. Doğrudur, Sayın Buğra Kavuncu'nun dayısıdır ama Ümit Özdağ'ın da babasının arkadaşıdır. Ümit Bey de dört yaşından beri Enver Altaylı'yı tanıdığını ifade ediyor. Ayrıca bununla da yetinmemiş, Enver Altaylı'nın yazmış olduğu kitabın arka kapağına bir cümle koyarak o kitabın okunası bir kitap olduğunu ve tarihe ışık tuttuğunu ifade etmiş. Buğra Kavuncu Bey'le Başkanlık Divanında birlikte çalışmışlar, Buğra Bey Genel Başkan Yardımcılığını bırakmış, İstanbul İl Başkanı olmuş, İstanbul'da birlikte çalışmışlar. Şimdi bu geçen zaman dilimi içerisinde herhangi bir sorun yok, Kongre sonuçlarına bağlı olarak... Evet, Kongre'de aday değil ama bir siyasi beklentisi olabilir. O beklentiyi elde edemeyişinden kaynaklı tehdit amacıyla kullandığı ifadelerse bunlar; bu ne bir siyasetçiye yakışır ne bir İYİ Partiliye yakışır ne de bir stratejiste yakışır. Sorarım o zaman; beklentilerinize cevap almış olsaydınız şayet, Buğra Kavuncu ile ilgili bu ithamlarda bulunacak mıydınız? Ümit Bey'in neyi istediğini, neyi talep ettiğini biliyorum. Kendisi bana 'ne istiyorsam sen söyle' derse kamuoyuna da açıklarım. Ümit Bey, beklediğini alsaydı bütün bunlar yaşanmayacaktı."

Müsavat Dervişoğlu, yaşananların İYİ Parti'ye karşı bir operasyon olduğu yönündeki iddiaları da "İYİ Parti, her isteyenin istediği zaman operasyon yapacağı bir parti değildir" sözleriyle reddetti. Krizin kaynağının parti dışında bir unsur olmadığını fakat söz konusu unsurların krizi bir fırsat olarak gördüğünü ve 'topyekun yüklenerek partiye zarar vermek istediğini' dile getirdi.

müsavat dervişoğlu haber global iyi parti liste krizi fetö krizi ümit özdağ parti içi operasyon