İYİ Partili Dikbayır AKP'li Özalan'a Neyzen Tevfik'le Cevap Verdi

TAKİP ET

İYİ Partili Ümit Dikbayır, Akşener'e "densiz" diyen AKP'li Alpay Özalan'a Neyzen Tevfik'in dizeleriyle cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "1453, Fatih Sultan Mehmet, aynı senin gibi, dedi ki ‘Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u alırım’. Bizans’a rağmen, Avrupa’ya rağmen, Haçlılar’a rağmen, ya İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni alır”. İki kararlı lider, ve İstanbul alındı" demişti.

Akşener'in açıklamalarına tepki gösteren AKP'li Alpay Özalan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meral Akşener adlı kendini bilmez, ‘Ekrem İmamoğlu ile Fatih Sultan Mehmet aynı.’ dedi. Gemileri karadan yürütüp İstanbul’u fetheden büyük kahraman Fatih Sultan Mehmet ile otobüsleri bile karadan yürütemeyen kifayetsizi bir tutmak ancak Meral Akşener gibi bir densize yakışırdı" ifadelerini kullandı.

Özalan'a yanıt veren İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Neyzen Tevfik'in meşhur şiirinin mısralarını değiştirerek "Kime sordumsa seni, yanlış cevap vermediler / 'Kimi hırsız, kimi alçak, kimi de cıbıldaktır onun lakabı' dediler… / Künyeni almak için, partiye ettim telefon / 'Bizdeki kayda göre, şimdi o mebus' dediler..." ifadeleriyle yanıt verdi.

Neyzen Tevfik'in şiirinin aslı şu şekilde: 

"Kime sordumsa seni doğru cevap vermediler;
Kimi alçak, kimi hırsız, kimi deyyus! dediler...
Künyeni almak için, partiye ettim telefon:
Bizdeki kayda göre, şimdi o mebus dediler!..."

İYİ Partili Dikbayır AKP'li Özalan'a Neyzen Tevfik'le Cevap Verdi ümit alpay hırvatistan türkiye