İYİ Partili Dikbayır, 'TOTAL' Hakkındaki İddialarla İlgili Meclise Araştırma Önergesi Verdi

TAKİP ET

İYİ Partili Ümit Dikbayır, Total firmasının OYAK tarafından alınmasındaki 'siyasi baskı' iddiaları ile ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, OYAK'ın Demirören Holding'e ait TOTAL firmasını almasına ilişkin 'siyasi baskı' iddialarının incelenmesi ve usulsüzlüklerin tespit edilmesi amacıyla TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

İYİ Partili birçok milletvekilinin imzasının bulunduğu önergede, OYAK'ın Demirören Holding bünyesinde bulunan TOTAL ve M Oil'i 450 milyon dolara satın almasının arkasındaki iddialar gündeme getirildi.

Gerekçede; Demirören'in Total'i 2016'da Fransızlardan 358 milyon dolara satın alması, dört yıl sonra M Oil'i de ekleyerek OYAK'a 450 milyon dolara satmasının uyandırdığı şüphe gösterildi. TOTAL'in aradan geçen sürede Türkiye akaryakıt pazarındaki payının artmadığı, hatta yüzde 5,62'den yüzde 5.05'e düştüğü belirtilirken, TOTAL'in çok sayıda istasyon kaybettiğini, kaybedilen istasyonların yerine kârsız istasyonların konulduğunu, bunun sonucunda da sadece pazar payının değil kârın da gerilediği ifade edildi.

OYAK'ın Demirören Holding'e ait TOTAL firmasını siyasi baskıyla zarar etme pahasına satın alması iddialarının araştırılması, siyasi baskı iddialarının incelenmesi, varsa usulsüzlüklerin tepsit edeilmesi amacıyla Meclis araştırması açılması teklif edildi.

demirören holding total oyak araştırma meclis önerge araştırma önergesi iyi parti iyi partililer ümit dikbayır sakarya milletvekili m oil satış usulsüzlük siyasi baskı iddialar kamuoyu tbmm