İYİ Partili Erhan Usta: Model Dedikleri Şey Tamamen Çökmüş Durumda

TAKİP ET

İYİ Parti'li Erhan Usta, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yıllık enflasyonun 48,69'a çıktığını belirterek, "Bu çok büyük bir enflasyon. Yapılan memur ve emekli maaş artışlarını dikkate aldığımızda bu zamların tamamı son iki aylık enflasyon ile gitmiş oldu. Memurlar bundan sonra keseden yiyecekler. Üretici açısından da büyük bir enflasyon var. TÜİK muhtemelen üç haneli olmamasına özen göstermiş. Bu enflasyon rakamları zannediyorum son 30 yılın en büyük rakamları" dedi.


"Enflasyon En Büyük İstikrarsızlık Kalemidir"


Usta, Türkiye'de enflasyonla mücadele edilmediğini söyleyerek, "Enflasyonla mücadeleye yönelik hiçbir program uygulanmıyor. Bu çok net şekilde ortada. Oysaki enflasyon, en büyük istikrarsızlık kalemidir. Fiyat istikrarını sağlayamayan bir ekonomi hiçbir istikrarı sağlayamaz. Dolayısıyla bu kadar önemli bir konu ortadayken bununla ilgili mücadele programının olmaması kabul edilebilir değildir. Bakalım önümüzdeki ay ağızlarına sakız yapacakları nasıl bir modelden bahsedecekler. Çünkü model dedikleri şey, tamamen çökmüş durumdadır" ifadelerini kullandı.
 

erhan usta erhan usta iyi parti iyi parti enflasyon enflasyonla mücadele akp tüik