İYİ Partili Erozan'dan Çavuşoğlu'na "Tescil" Eleştirisi

TAKİP ET

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmaya dair değerlendirme yapan Mevlüt Çavuşoğlu'nu yanlış bilgi vermekle eleştirdi.

Türkiye'nin Libya ile yaptığı deniz sınırı anlaşması hakkında sosyal medyadan açıklamaya yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " #Libya ile yaptığımız deniz sınırı anlaşması #BirleşmişMilletler tarafından tescil edildi. Uluslararası hukuk çerçevesinde milletimizin haklarını korumaya kararlılıkla devam edeceğiz. #SahadaveMasadaGüçlüTürkiye" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Ahmet Kamil Erozan, Twitter üzerinde Çavuşoğlu'nu halkı manipüle etmekle suçladı.

Erozan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Çavuşoğlu herkesi cahil sanıyor. Libya ile yapılan Deniz Yetki Alanı Mutabakat Muhtırası’nın aşağıdaki belge temelinde “tescil” edildiğini iddia etmiş. Oysa bu “gelen evrak kaydı”ndan öteye bir değer içermemektedir. Dosyalarımızda böyle bu anlaşmanın kaydı var denilmektedir..!"

"Çavuşoğlu’nun dediği doğru ise o zaman Libya’nın Tunus, Libya’nın Malta, Mısır’ın Yunanistan, GKRY’nin Mısır, İsrail’in GKRY, Lübnan’ın GKRY ile imzaladığı anlaşmalar da “tescil” edilmiş demektir... Ne olacak şimdi..?"

 

ahmet kamil erozan milletvekili tescil iyi parti mevlüt çavuşoğlu libya bm