İYİ Partili Gençler Aliağa'da: Ölüm Gemisini İstemiyoruz

TAKİP ET

Aliağa'ya giden İYİ Partililer basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları, İzmir Aliağa'da sökülmek istenen NAe São Paulo adlı geminin bölgenin ekolojik dengesini tehdit ettiğini belirterek bölgeye gitti.

Aliağa'ya giderek basın açıklaması yapan İYİ Partililer, tonlarca zararlı maddeyi taşıyan gemiyi "saatli bomba" olarak niteledi.

"İzmir'de Yaşayan Herkesin Hayatını Tehlikeye Atacak"

İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kaan Altındağ yaptığı basın açıklamasında "İzmir korkunç bir çevresel tehlike ile karşı karşıya. İzmir-Aliağa’da sökülmek amacıyla satın alınan savaş gemisi São Paulo, ilimizde yaşayan herkesin hayatını tehlikeye atacak miktarda zararlı madde ile kıyılarımıza doğru geliyor" dedi.

Sadece Aliağa'yı değil tüm Ege Denizi'nin tehdit ederek yaklaşan gemiye ilişkin yapılan "9 ton asbest içeriyor" açıklamasının inandırıcı olmadığını belirten Altındağ, "Lakin muadillerinde 600 tonun üzerinde asbest bulunduğunu bildiğimizi de göz önüne alırsak bu tutarsızlık nasıl oluyor? Soruyorum sizlere; São Paulo’da 9 ton asbest olduğuna hangi kurum, hangi yetkinlik ile karar vermiştir?" diye sordu.

"Bu iktidar; hayvana, kadına, çocuğa, doğaya kısaca herhangi bir yaşam formuna saygı duymadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir" diyen Altındağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bu İhanet Sadece Aliağa'ya Değil"

"Ege’nin incisi İzmir’de meydana gelmekte olan bu ihanet sadece Aliağa’ya değil; her yıl milyonlarca turisti ağırlayan mavi ve yeşilin en güzel kesiştiği koylarımıza; biz yangınlardan kurtarıp yaşatmaya çalıştıkça var olan bitki örtüsüne; Üniversitelerimizde eğitim almak için İzmir’e gelmiş gençlerimize, İzmir’de yaşayan tüm halkımıza; Zeytinin, incirin, üzümün ve daha bir çok ürünün başkenti Ege Bölgesine; Ve en önemlisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve değerli silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklar ile kurtardığı şehrimize yapılan çok büyük bir ihanettir.

"Az Kaldı"

Biz İyi Gençlik İzmir olarak şehrimizin, gençlerimizin, tüm vatandaşlarımızın ve doğamızın talan edilmesine izin vermemek için buradayız ve hep burada olacağız. Ayrıca kimse unutmasın, doğa kendine ait olanı her zaman geri alır.

Sözlerimi bitirirken hatırlatmak isterim ki yaşanabilir bir Türkiye için, doğasına, hayvanına ve insanına saygı duyulan bir Türkiye için varız, hep birlikte başaracağız, az kaldı!"

iyi parti iyi partililer aliağa izmir ölüm gemisini istemiyoruz