İYİ Partili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'nu Ziyaret Etti

TAKİP ET

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, 'Alevilik' sözleri nedeniyle bugün CHP Genel Merkezi'ne gelerek Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, "Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması benim açımdan bir engel değil ama Sünni kesim tarafından bu bir endişedir" sözlerinden dolayı özür dilemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Görüşme sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Oral, "Sayın Genel Başkan'dan dün randevu istemiştik, çok naziktiler sağ olsun, bugüne randevu verdi" dedi.

İYİ Partili Oral Özür Diledi: Yarın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu Makamında Ziyaret Edecek


"Yapılan o spekülasyona, bilgi kirliliğine ilişkin bir değerlendirmede bulunduk" diyen Oral, "Çok keyifli, çok güzel bir karşılama oldu. Nezaketen çok değerliydi. Bir Çin atasözü var 'Nezaket hiçten gelir ama her şeyi satın alır.' Gösterdiği nezaketi için çok teşekkür ediyorum. Basın açıklamamda her şeye yer verdim, başka yapabileceğim bir açıklama yok" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener Oral'ın Sözleri İçin Özür Diledi


Kılıçdaroğlu'nun, yaptığı açıklamalarla ilgili ne söylediğinin sorulması üzerine Oral, "O da çarpıtılmış ve kırpılmış bir ifade olduğunun farkında. Millet İttifakı'nda Sayın Genel Başkan'ımız, 6 Genel Başkan kimi aday gösterirse Kılıçdaroğlu olabilir, başkaları olabilir, ben ve arkadaşlarımın sonuna kadar onunla olacağımızı söylemek isterim" diye konuştu.

İYİ Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ı TBMM Disiplin Kuruluna Sevk Etti


Disipline sevk edildiğinin hatırlatılması üzerine Oral, bunun parti içi bir mesele olduğunu kaydetti.

İYİ Partili Oral: Alevi Olduğu İçin Kılıçdaroğlu'nun Aday Yapılmaması, Bence Bir Engel Değil 


ibrahim halil oral iyi parti kılıçdaroğlu alevilik