İYİ Partili İlay Aksoy'a 'Toplu Tecavüz' Tehdidi

TAKİP ET

İYİ Partili İlay Aksoy sosyal medya hesabı üzerinden tehdit edildi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Twitter hesabı üzerinden Suriyelilerin bayram tatillerini kendi ülkelerinde geçirip ardından Türkiye'ye dönmelerini eleştirdiği bir video yayımladı. Videoda Suriyelilerin tatil için Suriye'ye gidebilecek durumda olduklarına göre orada yaşayabileceklerini de söyleyen Aksoy, paylaşımı sebebiyle tehdit edildi. 

Aksoy'un videosunun altına yorum yapan 'sofibeyabi' isimli bir sosyal medya kullanıcısı, Suriyelilerin üzerinden Aksoy'u tehdit etti. İYİ Partili ismi hedef alan sosyal medya kullanıcısı, ''Şu Suriyeliler sana toplu bi tecavüz etse de rahatlasan. Süper olur'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu şahsın tehdidinin ardından emniyet güçlerine çağrıda bulunan Aksoy, ''Bu mu sizin 'din kardeşiniz'??'' diyerek yeni bir paylaşım yaptı.

Atatürk'e Hakaret

Aksoy'u tehdit eden sosyal medya kullanıcısının daha önce Atatürk'e karşı hakaret içerikli ifadeler kullandığı da görüldü. Cumhuriyet, Atatürk, Laiklik ve modern Türk kadınına karşı yorumlarıyla dikkat çeken şahsın paylaşımlarından bazıları şu şekilde:

 

 

 

 

iyi parti ilay askoy suriye toplu tecavüz tahdit sofibey kim