İYİ Partili İsim: Bakarsın Yeniden Refah Partisi ile İttifak Yaparız

TAKİP ET

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşesinde İYİ Parti'nin yaklaşan yerel seçimlerde izleyeceği politika iddialarda bulundu. Erkin, yerel seçimler konusunda İyi Parti'nin, "İstanbul'da Ekrem İmamoğlu olabilir ancak başka illerde de Cumhur ya da Millet İttifakı neden olmasın?" havasında olduğunu söyledi. 

"Bakarsın Yeniden Refah Partisi ile İttifak Yaparız" 

Erkin, İYİ Parti'nin önemli isimlerinden birinin kendisine, "Bakarsın Trabzon'da ya da Rize'de Yeniden Refah ile ittifak yaparız! Belki de başka bir ilde o ilin kazanacak adayı üzerinden çalışma olabilir. Neden olmasın?" dediğini aktardı.

Erkin, Genel Başkan Meral Akşener'in de, "Biz seçimi kaybettik. Sayın Erdoğan ve arkadaşları kazandı. Mevlana diyor ki ‘Dün dünde kaldı cancağızım, yeni şeyler söylemek lazım'. Geçmişten ders alıp hatalardan, eksiklerden yanlıştan ders çıkarıp geleceği yeniden tanzim etmek mecburiyetimiz var" sözüne dikkati çekti.

Erkin, şöyle devam etti:

"Altını çizeceğimiz cümle: 'Yeni şeyler söylemek lazım.' Evet! Akşener'in de yeni 'ittifaklara' göz kırptığını söylemek mümkün ama… İYİ Parti de şu hava var:

'14/28 Mayıs süreci bitti. Yeni şeyler söylemek gerekiyor. Tamam İstanbul'da Ekrem İmamoğlu olabilir ancak başka illerde de Cumhur ya da Millet İttifakı neden olmasın? Genel Başkan da bunu anlatmaya çalıştı. CHP'deki süreci görmek gerekiyor bunun için de beklemek şart!'" 

İYİ Parti Aytunç Erkin Yeniden Refah Partisi İttifak Yerel Seçimler